• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Geleceğin Zeytincileri İle Pastacılar Belgelerini Aldı

Geleceğin Zeytincileri İle Pastacılar Belgelerini Aldı
Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Aktif İşgücü Programı kapsamında; İş-Kur, Didim Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İlçe...

Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Aktif İşgücü Programı kapsamında; İş-Kur, Didim Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğiyle açılan Pastacı çırağı ve Zeytin yetiştiriciliği kurslarında başarılı olan 40 kursiyer düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapılan sertifika törenine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Kaymakam Adayı Mehmet Deniz Arabacı, Ak Parti İlçe Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Maşallah Subaşı, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Ticaret Odası Meclis Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Bahaddin Gökdemir, Didim EKKK. Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, İş-Kur Söke Hizmet Merkezi Müdürü Vekili Yusuf Kıvrak, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Halis Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Erel, Oda meclis üyeleri idareciler, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mesleki Eğitim Müdürü Hüseyin Erel Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak güzelliklerle dolu bir öğretim yılını daha geride bıraktıklarını, İŞKUR işbirliğiyle sürdürülen ve başarıyla tamamlanan Pastacı Çırağı ve Zeytin Yetiştiriciliği kurslarında pratik eğitimlerde ve zeytin yetiştiriciliği saha uygulamalarında, kursiyerler kadar hem bilgilendiklerini hem de büyük bir keyif aldıklarını vurguladı.

Merkez Müdürü Erel "Süreçte uyguladığımız Erasmus + AB projeleri kapsamında Belçika, Almanya ve Finlandiya eğitim gezileri, Rehberlik birimi çalışmaları, İŞKUR istihdam kursları, mesleki kurslar, fuar gezileri, ödül gezileri ve şiir dinletisi gibi faaliyetler çırak öğrencilerimizin ve kursiyerlerin kuruma karşı aidiyet duygusunu daha da artırmış ve Kurum kimliğinin oluşmasına büyük bir katkı sunmuştur. Sonuç olarak Merkezimiz sivil toplum kuruluşları, özel ve resmi kurumlar ile yerel yönetimlerde çıtasını her geçen gün yükselterek aranan bir kurum haline gelmiştir. Ayrıca tüm bu mesleki çalışmalarda ve etkinliklerimizde bizlerin yanında olan ve bizlere vizyonuyla yön gösteren başta Sayın Kaymakamım, İlçe Milli Eğitim Müdürüme, İşkur Müdürüme ve Oda Başkanlarıma şükranlarımızı bildirir, hepinize saygılar sunarım." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut ise Müdürlük olarak Didim insanın huzuru, refahı ve istihdamı için kurumları bir araya getirmek ve halkın istekleri ile ihtiyaçları doğrultusunda Mesleki eğitimleri ve istihdam edilmeleri hususunda gayret gösterdiklerini ifade ederek "Tüm kurumların uyumlu olarak çalışmaları Sayın Kaymakamımızın rehberliğine borçluyuz, Mesleki Eğitim Merkezi personelini bu tür örnek çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi ve kursiyerleri tebrik etti.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise Didim'de istihdama yönelik bu tür kursların açılmasını önemsediğini belirterek değişik ve iş gücüne katkı sağlayacak kursların açılmasına destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından 40 kursiyer belgelerini aldı. Tören sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Geleceğin Zeytincileri İle Pastacılar Belgelerini Aldı

Geleceğin Zeytincileri İle Pastacılar Belgelerini Aldı

Geleceğin Zeytincileri İle Pastacılar Belgelerini Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim