• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C

Geleceğin Gazeteciliği Nişantaşı Üniversitesi’nde Konuşulacak

Geleceğin Gazeteciliği Nişantaşı Üniversitesi’nde Konuşulacak
Nişantaşı Üniversitesi, 28 Nisan "da Uluslararası Dijital Çağda Gazetecilik ve Gazetecilik Eğitimi Sempozyumu'na ev sahipliği yapıyor.

Nişantaşı Üniversitesi, 28 Nisan "da Uluslararası Dijital Çağda Gazetecilik ve Gazetecilik Eğitimi Sempozyumu'na ev sahipliği yapıyor. Nişantaşı Üniversitesi Sadabad Kampüsü Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonu'nda gerçekleşecek sempozyuma İngiltere, Finlandiya, Estonya ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden değerli akademisyenler katılacak.

DİJİTAL ÇAĞ'DA, GAZETECİLİĞİN YAŞADIĞI DÖNÜŞÜM KONUŞULACAK

İletişim teknolojilerindeki gelişmelerle medya içeriklerinin dijitalleşmesi gazetecilik mesleğini büyük oranda değişime uğrattı. Haberin seçiminden hazırlanmasına kadar her aşamasında yeni araç ve yöntemler kullanılıyor. Yakın gelecekte gazeteciliğin ne gibi değişimlere sahne olacağı akademik çevrelerde yoğun olarak tartışılıyor. Bu tartışmaları akademisyenlerin, meslek profesyonellerinin ve öğrencilerin birlikte değerlendireceği bir platforma taşımayı amaçlayan Nişantaşı Üniversitesi Gazetecilik Bölümü, geleceğin gazetecilerine çağın gereklerine uygun bir rota çizmekte yol gösterici olmayı hedefliyor.

GAZETECİLİK EĞİTİMİNİN DİJİTAL ÇAĞA UYARLANMASI HEDEFLENİYOR

Gazetecilik dijital bir dönüşüm yaşarken, gazetecilik eğitiminin de bu hızlı değişime ayak uydurması gerektiği fikrinden yola çıkılarak planlanan Uluslararası Dijital Çağda Gazetecilik ve Gazetecilik Eğitimi Sempozyumu, Avrupa'nın en prestijli üniversitelerinden akademisyenleri, Türkiye'deki akademisyenlerle bir araya getirerek gazetecilik için yeni bir eğitim anlayışının gelişmesine öncülük yapmayı hedefliyor. Londra Şehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Jane Singer ve Finlandiya Jyvaskyla Üniversitesi'nden Doç. Dr. Turo Uskali sunumlarını dijital ortamda çevrimiçi olarak yapacaklar.

SEMPOZYUM İNTERNETTEN İZLENEBİLECEK

Youtube aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak sempozyumu 28 Nisan 2016 Perşembe günü Nisantasi University International Week on Journalism Facebook sayfasından ve @nugazetecilik Twitter hesabından takip etmek mümkün. Sempozyuma katılım ücretsiz ve konferans salonunun kapasitesi ile sınırlı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim