• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Geleceğin Bilim Adamı Erzurum’dan

Geleceğin Bilim Adamı Erzurum’dan
Müsiad Gençlik Kurulu tarafından Türkiye genelinde liseli öğrenciler arasında düzenlenen "İlk girişim" proje yarışmasında Erzurum birincilik ödülü...

Müsiad Erzurum Türkiye birincisi çıkardı.

Müsiad Gençlik Kurulu tarafından Türkiye genelinde liseli öğrenciler arasında düzenlenen "İlk girişim" proje yarışmasında Erzurum birincilik ödülü aldı.

Müsiad Erzurum Gençlik Kurulu tarafından il genelindeki liselerde eğitim gören öğrenciler arasından seçilen Alper Koç " Hareket Enerjisinden Giyilebilir Teknoloji ve Akıllı Telefonlar için Elektrik Üretimi " konulu projesi ile Türkiye birincisi oldu.

Müsiad Erzurum Şube Başkanlığında düzenlenen ödül törenine Müsiad Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, Erzurum Gençlik Kurulu Başkanı Emrah Öztürk ve birincilik ödülü kazanan Alper Koç ile genç müsait öğrencileri katıldı.

Müsiad Erzurum Gençlik Kurulu Başkanı Emrah Öztürk ödül töreninde yaptığı konuşmasında " Liseli öğrenciler arasında yapılan değerlendirmede Alper Koç kardeşimizin projesi Türkiye yarışmasında göndermeyi uygun gördüklerini belirtti. Genel Merkezimiz tarafından " İlk girişimcilik " adı altında Türkiye genelindeki liseli öğrenciler arasında proje yarışması düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde liselere duyuru yapıldı ve gelen projeler incelendi. Proje gönderildi ve ilimize Türkiye birincisi getirdi. Alper Koç'un projesi ayrıca AR-GE'de de değerlendirilecek. Öneri olarak ta KOSGEB ve TÜBİTAK'a proje gönderilecek.

Birincilik ödülü kazanan Alper Koç yaptığı kısa konuşmasında " özellikle akıllı telefonların şarj edilmesinde kullanılacak olan cihazın telefon kapağı haline dönüştürülmesi için geliştireceğini ve bunun içinde iş adamlarımızdan destek bekliyoruz " dedi.

Müsiad Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır ve Müsiad Gençlik Kurulu Başkanı Emrah Öztürk birincilik ödülü alan Alper Koç'a plaket verdiler.

Geleceğin Bilim Adamı Erzurum’dan

Geleceğin Bilim Adamı Erzurum’dan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim