• BIST 10336.5
  • Altın 2404.901
  • Dolar 32.2673
  • Euro 34.8046
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 28 °C

Gediz’de Öğretmen Ve Öğrencilere Grip Eğitimi

Gediz’de Öğretmen Ve Öğrencilere Grip Eğitimi
Kütahya'nın Gediz ilçesinde, kış mevsiminde havaların soğumasıyla birlikte artan grip enfeksiyonundan korunma ve bulaşma yolları hakkında bilgilendirmek...

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, kış mevsiminde havaların soğumasıyla birlikte artan grip enfeksiyonundan korunma ve bulaşma yolları hakkında bilgilendirmek amacıyla öğretmen ve öğrencilere grip eğitimi verildi.

Gediz Devlet Hastanesi Eğitim Hemşiresi Şükran Olgun tarafından Fatih Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine verilen grip eğitiminde; Gribin bulaşma yolları, belirtileri, komplikasyonları, korunma yöntemleri, hastalıkla karşılaşıldığında uygulanacak yöntemler hakkında bilgi verildi. Ayrıca; Gripten korunmak için yeterli ve dengeli beslenme nasıl olmalı, hava şartlarına göre uygun giyinmenin önemi, soğuk algınlığı ile gribin karıştırılmaması, gripte akılcı ilaç kullanımı, istirahatin önemi konularında da açıklamalar yapıldı. Doğru el yıkama ve kişisel hijyenin gripten korunmada en etkili yöntemlerden biri olduğuna değinildi.

Hapşırma ve öksürme sırasında tek kullanımlık kâğıt mendil kullanılması ve kullanıldıktan sonra etrafa temas ettirilmeden kapalı çöpe atılması gerektiği, eğer mendil yok ise kolun iç kısmı kullanılarak ağız ve burnun örtülmesinin bulaşmadaki etkisi anlatıldı. Sınıfların ve kalabalık ortamların sık sık havalandırılmasının önemi vurgulandı.

Salgınların önüne geçmek için hasta olanların kalabalık ortamlarda bulunmamaları, hasta hasta okula gitmemeleri, ve istirahat etmelerinin önemi vurgulandı. Gribe yakalanmamak için anlatılan önlemlerin yanında, hasta kişilerle temastan kaçınılması, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmaması ve grip olunması durumunda hekime başvurulması ve hekim önerisi dışında ilaç kullanmaması da istendi.

Gediz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Haner, Hastane Müdürleri Ayhan Uğur ve Müjgan Ebeoğlugil'in de bizzat katıldığı eğitimde; Hastane Başhekimi Halil Haner halk eğitimlerini çok önemsediklerini ve bu eğitimlerin sistemli şekilde hastane tarafından devam ettirileceğini söyleyerek desteklerini bildirdi.(MA-EFE)

Gediz’de Öğretmen Ve Öğrencilere Grip Eğitimi

Gediz’de Öğretmen Ve Öğrencilere Grip Eğitimi

Gediz’de Öğretmen Ve Öğrencilere Grip Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim