• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Geçmişten Günümüze Ekolojik Evler

Geçmişten Günümüze Ekolojik Evler
Litvanya "dan Susivienijimas Zali.LT koordinatörlüğünde Macaristan'dan Egyutthato Kozossegepito Egyesulet ve Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ortaklığında...

Litvanya "dan Susivienijimas Zali.LT koordinatörlüğünde Macaristan'dan Egyutthato Kozossegepito Egyesulet ve Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ortaklığında Erasmus+Grundtvig strategic partnerships for adult educatıon" projesi kapsamında yürütülen " AT HOME WİTH NATURE" adlı proje kapsamında "Geçmişten Günümüze Ekolojik Evler" konulu panel, Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu'nda yapıldı.

Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, Avrupa Birliği Yetişkin Eğitimi Programı, çerçevesinde yürütülen ve iki yıldır devam eden proje faaliyetlerinden olan Ülkemizde "Geçmişten Günümüze Ekolojik Evler" konulu panel Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü idareci ve öğretmenlerini ile Oltu Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Panelin açışkonuşması Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemal Tanrıver tarafından yapıldı. Proje hakkında kısa bilgi veren Tanrıver, "Proje kapsamında, merkez müdürlüğümüzden katılımcılarla proje çalışmaları için Litvanya ve Macaristan'a gidildi.Projenin ikinci toplantısı ise ilçemizde organize edildi.Bu toplantı ve proje çalıştayı için, proje ortağı ülkeler olan Macaristan ve Litvanya'dan katılımcılar Ağustos 2015 de ilçemize davet edildiler." dedi.

Tanrıver, "Litvanya ve Macaristan'dan iki proje ortağı kurumla birlikte yürüttükleri bu projenin amacının 21. yüzyılın en önemli sorunlarından olan çevre problemlerine dikkat çekmek ve yeni yapılacak binalarda çevre dostu araç, gereç kullanımı konusunda farkındalık oluşturmaktır." dedi.

Oltu Halk Eğitimi Merkezi müdürü Cemal Tanrıver'in açış konuşmasından sonra panelistlerin sunumlarına geçildi.

Panelistlerden, öğretim görevlisi Sait Taşci, ekolojikbinalar, bu binalarda kullanılan malzemeler ve bu yapıların çevreye olumlu etkilerinin neler olduğu konularında açıklamalarda bulundu.

İnşaat Teknikeri Sinan İnce ise, ülkemizin değişik yörelerinde geçmişte yaygın olarak kullanılan ahşap, kerpiç ve taş evler hakkında bilgi verdi.

İnşaat Mühendisi Mukaddes Turgut, günümüzde modern malzeme ve tasarımlar kullanılarak inşa edilen çevre dostu binalarla bu binaların ülkemizdeki mevcudiyetini dile getirdi.

Ekolojik evlerin çevreye daha duyarlı, daha sağlıklı ve daha ekonomik olduğuna vurgu yapan İnşaat Mühendisi Salih Hocaoğlu, gelecek nesillerin daha büyük çevre problemleri yaşamaması ve onlara yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevre dostu binaların yaygınlaştırılması ve bu sektörün desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Geçmişten günümüze ekolojik evler " konulu panel soru- cevap kısmından sonra katılımcılara verilen ikramla sona erdi.

Geçmişten Günümüze Ekolojik Evler

Geçmişten Günümüze Ekolojik Evler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim