• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Geçmişten bize kalan gerçek izler sergisi açıldı

Geçmişten bize kalan gerçek izler sergisi açıldı
Medya Takip Merkezi (MTM), 1929 yılından günümüze kalan izleri gazete arşivlerinden derlenen küpürlerle sergiye dönüştürdü.

Medya Takip Merkezi (MTM), 1929 yılından günümüze kalan izleri gazete arşivlerinden derlenen küpürlerle sergiye dönüştürdü. Hayata dair izlerin derlendiği küpürlerin yer aldığı sergi, takip merkezinin Dünya Ticaret Merkezi A3 Blok'taki binasında hafta içi, mesai saatlerinde 6 ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Tüm medyayı 7 gün 24 saat takip edip, her içeriği analiz eden MTM, "Geçmişten bize kalan gerçek izler" adı verilen sergiyi ziyarete açtı. 86 yıllık arşivden derlenen 300 haber kupürü, Türkiye'nin yaşam akıntısının nasıl değiştiğine tanıklık ediyor.

Sergi hakkında bilgi veren MTM Genel Müdürü Halef Remzi Vayıs, sergilerinin "Tarihte bugün", "Tarihin önemli olayları" gibi alışılmış çalışmaların dışında farklı bir bakış açısıyla hazırlandığını aktardı.

Ellerinde bulunan 1929 yılından günümüze gazete arşivini farklı bir şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Vayıs, "Belli dönemlerde bunu her 10 yıla yayarak, toplumun içinde bulunduğu duygusal durumları o dönem içinde bulunduğu normları, alışkanlıkları, nelerden hoşlandığı, nelerden hoşlanmadığını ortaya çıkaracak bir çalışma yapalım istedik. Gazetelerin buna yönelik haberlerini tek tek inceleyip ele aldık. Ortaya Türkiye'nin belli dönemlerdeki duygu paronamasını çıkartmaya çalıştık. Biz biraz daha sosyolojik tarafından olaya baktık. Ticari olarak bakmadık olaya, sosyal sorumluluk olarak ele aldık." dedi.

Arşivin yanı sıra, bu veriyi yorumlayacak deneyimli ve tecrübeli bir ekibe sahip olduklarını dile getiren Vayıs, "6 ay süresince açık tutmak istiyoruz. Çünkü böyle bir sergiyi bir araya getirmek bizim için de uzun süre aldı, bir gecede, iki gecede, bir haftada sonlandırmak istemiyoruz. 6 ay süresiyle açık kalacak. Hafta içinde mesai saatleri içerisinde gelip ziyaret edilebilecek." diye konuştu.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim