• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Geciken uçak için 600 euro tazminat

Geciken uçak için 600 euro tazminat
Avrupa Adalet Divanı verdiği karar ile yolcuları sevindirdi.

Uçak yolcularının haklarının korunmasına yönelik genelge Türkiye'de de uygulamaya konulurken, bir karar da Avrupa'dan geldi. Türkiye'deki genelgeye göre uçak yolcuları için gecikmelerde tazminat, otel imkanı gibi haklar bulunuyor. Avrupa Adalet Divanı'nın verdiği karar ise gecikmelerde en çok kullanılan teknik arızanın olağan dışı sebep olarak gösterilmesinin önüne geçecek. Teknik arıza yaptığı için geciken bir uçağın şirketi yolcularına tazminat ödemekle yükümlü olacak. Karar AB ülkelerine giden her uçak için geçerli olacak.


GİDEN DE GELEN DE ALIR
Hollanda merkezli havayolu şirketi KLM'nin yargıya taşıdığı davayı karara bağlayan Avrupa Adalet Divanı, teknik arızanın "olağandışı sebepler" arasında gösterilemeyeceği sonucuna vardı. KLM'nin aleyhinde görüş bildiren mahkemenin verdiği karara göre, en az üç saatlik rötarlarda, yolculara 600 euroya kadar tazminat ödenebilecek. Karar, herhangi bir havayolu şirketiyle AB ülkelerinden ayrılan ya da bir AB ülkesine ait havayolu şirketiyle AB ülkelerine giden yolcuları kapsıyor.


DOLDU TAŞTI
Atatürk Havalimanı son dönemlerin en yoğun günlerini yaşıyor. Tatile çıkan yolcular sebebiyle check-in ve pasaport bankolarında uzun kuyruklar oluştu. 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen kimi aileler, çocukları ile birlikte memleketlerini tercih ederken, kimi ailelerin ise güney tatil bölgelerine gitti. Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılması tatile gidecek olan insan sayısını da etkiledi. Havayolu şirketlerinde kısa sürede tükenen biletler yüzünden talebi karşılamak üzere birçok noktaya ek sefer koyuldu. Türk vatandaşları özellikle güney illerine akın ederken, Türk Hava Yolları da bu illere ek seferler koydu. Türk Hava Yolları karşılıklı olarak Antalya'ya 9, Dalaman'a 11 Trabzon'a 4 Bodrum'a 6 ek sefer koyarken, yurtdışında ise Kıbrıs'a karşılıklı olarak 2 ek sefer koydu.


ŞEHİT AİLESİNE SÜREKLİ İNDİRİM
Türk Hava Yolları subay, astsubay, asker ve polislere Kurban Bayramı süresince yapacakları seyahatlerde indirim uygulamasını duyurmasının ardından şehit yakınlarına da süre sınırı olmadan indirim yaptı. THY 18 Eylül 2015 tarihinden itibaren şehit olanların eşleri, anne ve babaları ile evli olmayan ve 25 yaşını doldurmamış çocuklarına belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla yüzde 20 indirim uygulama kararı aldı. THY 19 Eylül - 4 Ekim arasındaki seferlerde şehit yakınlarına yüzde 50 indirim yapacağını duyurmuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim