• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Gebze Başkanlık Sistemini Konuştu

Gebze Başkanlık Sistemini Konuştu
Gebze Belediyesi Mart Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Gebzelilerle bir araya gelen Avukat Halit Çokan, ülke gündemin yer alan başkanlık sistemini...

Gebze Belediyesi Mart Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Gebzelilerle bir araya gelen Avukat Halit Çokan, ülke gündemin yer alan başkanlık sistemini tüm yönleriyle anlattı.

Gebze Belediyesi'nin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında ülke gündeminde yer alan yeni anayasa ve başkanlık sistemiyle bilgili bir panel Gebze'de gerçekleştirildi. Gebze Kültür Merkezi salonunda Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde düzenlenen panelde Avukat Halit Çokan, başkanlık sistemi hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Başkanlık Sitemini önce biz iyice her yönüyle bilmeliyiz ki; çevremize, eşimize dostumuza en doğru şekilde aktarabilelim. Bu konferansta birebir dinleme öğrenme şansı buluyoruz. Dikkatle can kulağıyla dinleyelim ve ulaşabildiğimiz her noktaya en iyi, şekilde aktaralım. Biz bu anlamda Gebze Belediyesi olarak bunu başlattık. Konferansın verimli geçmesini temenni ediyor şimdiden hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Konferansına mevcut Anayasa ve Parlamenter sistemin eksikliklerini ve doğurduğu olumsuzlukları anlatarak başlayan Avukat Halit Çokan, "Bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak sistemin adı Başkanlık Sitemidir. Birçok ülkede oldukça düzgün bir şekilde işleyen bu sistemin en önemli iki özelliği; siyasi istikrar ve demokratik istikrardır. Mevcut sistemde siyasi istikrardan söz etmek mümkün değil. Seçimle başa gelen hükümetin bile acaba kaç yıl görevde kalacağı belli değil. Bu da siyasi bir belirsizliği doğuruyor. Bu her alana yansıyor. Zamanında bunların acısını çok çektik. Hükümetler yıkıldı, ekonomik krizler çıktı, bankalar battı. Halkın seçtiği partilerin zamanın da hükümette yer almaması için yapılanları gördü bu ülke. Şu anki sistemde biz Başbakanı seçmiyoruz, Başkanlık sisteminde Başbakanı direk olarak halk seçecek. Bu da ne anlama geliyor? Daha fazla demokrasi ve her kesimin daha çok temsil edilmesi" dedi.

Konuşmasının sonunda Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Avukat Halit Çokan'a günün anısına hat sanatı tablosu taktim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim