• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Gazze'ye yardım götürecek gemi İzmir'den yola çıktı

Gazze'ye yardım götürecek gemi İzmir'den yola çıktı
İsrail ablukası altındaki Gazze'ye yardım taşıyacak gemi İzmir'den yola çıktı

Gazze'ye yardım taşıyacak gemi dün akşam saat 23.00'te İzmir'den yola çıktı. Gemi bugün Mısır'ın El Ariş Limanı'na varacak.

Gazze'ye yardım gemisi İzmir'den yola çıktı

İsrail'in Gazze'deki katliamları devam ederken, Türkiye büyük bir trajedinin yaşandığı bölgedeki insani krizi dindirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'den Gazze'ye yardım götürecek kuru yük gemisiyle ilgili bilgi verdi.

Bakan Koca, "Gazze'ye yardım taşıyan gemi saat 23.00'te İzmir'den hareket edecek. Gemi yarın Mısır'ın el Ariş Limanı'na varacak. Bu süreçte Mısır'a giden ilk yük gemisi olacak. 8 sahra hastanesi bulunuyor içinde." ifadelerini kullandı. Gemide ayrıca sahra hastanelerinin yanı sıra ilaç, tıbbi cihaz, 20 ambulans ve tıbbi sarf dahil yaklaşık 500 ton yardım ekipmanı bulunuyor. İzmir Alsancak Limanı'na dün gece demirleyen kuru yük gemisine, görevlilerce tıbbi malzemeler ve ambulanslar yükleniyor. Gemi yükleme işleminin tamamlanmasının ardından yola çıkacak." dedi.

a1-001.png

Gazzeli kanser hastası çocuklar Türkiye'ye getirilecek

Öte yandan Bakan Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, "Dün akşam saatlerinde İsrail Sağlık Bakanı ile görüştüm. Sağlık Bakanı ve bir hekim olarak şiddetin hiç bir türünün kabul edilemez olduğunu açıkça ifade ettim. Sağlık hizmetlerinin sürdürülememesinin açıklanamaz olduğunu konusunda mutabıkız. Tedavisi yarım kalan kanser hastası çocuklardan başlayarak hastaların sevk sürecinin güven içinde gerçekleşmesi konusundaki beklentimizi ve üzerlerine düşen sorumluluğu ifade ettim. Bu konuda bizimle mutabık kalarak olumlu görüş ifade ettiler. En yakın sürede kanser hastası çocukları Türkiye'ye getirmeye başlayacağız." dedi.

a2-001.png

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim