• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Gaziantep’in Kardeş Pazarlardaki Etkisi Artıyor

Gaziantep’in Kardeş Pazarlardaki Etkisi Artıyor
TRT AVAZ tarafından çekimleri sürdürülen Kardeş Pazarlar Programının konuk olan ve Program sunucusu Barış Malkoç'un sorularını yanıtlayan Gaziantep...

TRT AVAZ tarafından çekimleri sürdürülen Kardeş Pazarlar Programının konuk olan ve Program sunucusu Barış Malkoç'un sorularını yanıtlayan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu Gaziantep'in 185 ülke pazarında yer aldığını ve kardeş pazarlarda da etkinliğinin gün geçtikçe arttığını ifade etti.

Türki Cumhuriyetler ve Balkanlar'da Türkiye ve Gaziantep'in ürünlerini rahatlıkla pazarladığına dikkat çeken Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Gaziantep'in ticaret ve sanayi için önemli bir cazibe merkezi olduğuna da dikkat çekti. Başkan Topçuoğlu, Gaziantep'in tercih edilmesinde sanayi yanında kültürel yapı, tarihi ve turistik zenginlikleri ve gastronomisinin yer aldığının da altını çizdi. Kentin bulunduğu stratejik konumla gerek Ortadoğu ülkeleri için gerekse Akdeniz ülkeleri için ulaşımı kolay bir nokta olduğunu da sözlerine ekleyen Topçuoğlu gerek Türki Cumhuriyetlerin gerekse Balkanlarda bulunan kardeş pazarlarda Türk malının kalitesi ve güvenirliliğinin bilindiğini ve tercih edilen ürünler arasında yer aldığını ifade ederek bu pazarlarda ihracatçıların daha etkin olması gerektiğini de vurguladı.

"EN ÖNEMLİ ÖGE MÜCADELECİ RUHU"

Gaziantep'in dünya genelinde 185 ülke pazarında yer almasının temelinde sanayicilerin mücadeleci ruhunun da yattığını ifade eden Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu mücadeleci ruhun gelişme ve büyümede önemli rol oynadığının da altını çizdi. Gaziantep'i diğer kentlerden farklı kılan özellikler arasında yer alan en iyiyi yapma tutkusunun iş hayatına yansıdığını da sözlerine ekleyen Topçuoğlu önümüzdeki süreçlerde AR-GE ve İnovasyon'un kurum ve kuruluşlar için öneminin daha iyi anlaşıldığını, yüksek katma değerli ürünlerin üretimi içinde bunun şart olduğunu sözlerine ekledi. TRT AVAZ tarafından çekimleri sürdürülen Kardeş Pazarlar Programının konuk olan ve Program sunucusu Barış Malkoç'un sorularını yanıtlayan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Türkiye Cumhuriyetlerle ilişkilerin daha çok geliştirilmesi gerektiğini ve bu ülkelerle karşılıklı alış verişin arttırılmasıyla bu pazarların en önemli aktörleri arasında Gaziantepli sanayicilerin yer alacağına inandığını da belirtti.

Gaziantep’in Kardeş Pazarlardaki Etkisi Artıyor

Gaziantep’in Kardeş Pazarlardaki Etkisi Artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim