• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Gaziantep Kolej Vakfı TED Mersin Forumu’nda

Gaziantep Kolej Vakfı TED Mersin Forumu’nda
Türkiye ve dünya ile ilgili bir çok sorunun masaya yatırılarak tartışıldığı TED Mersin Forumuna katılan GKV Özel Liseleri öğrencileri etkinlik süresince...

Türkiye ve dünya ile ilgili bir çok sorunun masaya yatırılarak tartışıldığı TED Mersin Forumuna katılan GKV Özel Liseleri öğrencileri etkinlik süresince gösterdikleri üstün performansla büyük ilgi topladı.

TED Mersin Okulları tarafından düzenlenen TED Mersin Forumuna GKV Özel Okullar Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Tekerekoğlu rehberliğinde 6 öğrenci ile katıldı. Türkiye'nin değişik illerinden forma katılan 120 öğrenci 3 gün boyunca çeşitli konularda oluşturulan komitelerde gündem konularıyla ilgili çalışmalar yaptı. İnsan Hakları Komitesi'nde görev alan GKV Özel Liseleri öğrencisi Nazlı Alpdoğan, Kadın Hakları Komitesi'nde Elif Helin Batı, Çevre Komitesi'nde Ece Barlas ve Elif Gökalp, Kültür Komitesi'nde Damla Tişkaya ve Berkin Çupurbaş komitelerin en aktif elemanları arasında yar alırken konularıyla ilgili ortaya koydukları düşüncelerle dikkat çekmeyi başardılar. Forma katılarak öğrencilere rehberlik gerçekleştiren GKV Özel Okullar Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Tekerekoğlu yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek "Öğrencilerimizle birlikte katıldığımız formda başarılı çalışmalar gerçekleştirdik" dedi.

Konferansın birinci günü öğrenciler kaynaşma, tanışma ve takım olabilmeleri için oryantasyon oyunları oynadılar. İkinci günü açılış töreninden sonra seçtikleri komitelerde diğer arkadaşlarıyla konularını tartışmaya başladılar, konularını tartışırken buldukları sorunlara çözüm önerileri geliştirdiler, çözüm önerilerinden oluşan ve genel kurulda oylanacak olan komite taslaklarını yazdılar. Son gün genel kurulda her komite çözüm taslaklarını diğer komitelerin oylarına sundu. Öğrencilerimiz sözcülük, komitelerinin açılış ve kapanış konuşmalarını yapma gibi görevlerde bulunurken, diğer komitelere soru sorarak genel kurulda aktif olarak çalıştılar. Öğrenciler ülke ve dünya sorunları üzerinde tartışırken çok yoruldular. Avrupa Gençlik Parlamentosu konferansları öğrencileri sorumluluk, bilgi paylaşımı, her türlü düşünceye karşı hoşgörülü olma, farklı düşüncelere açık olma, çözüm becerisi geliştirebilme gibi konularda çok geliştirdiği için, bu konferanslara katılmamızı destekleyen Gaziantep Kolej Vakfı yöneticilerine, Lise Müdiremiz Sayın Ülkü Ulutaş'a teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemlerde de Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleştirilecek olan gençlik formlarına katılmak üzere GKV Özel liseleri öğrencilerinin çalışmalar sürdürdüğü de açıklandı.

Gaziantep Kolej Vakfı TED Mersin Forumu’nda

Gaziantep Kolej Vakfı TED Mersin Forumu’nda

Gaziantep Kolej Vakfı TED Mersin Forumu’nda

Gaziantep Kolej Vakfı TED Mersin Forumu’nda

Gaziantep Kolej Vakfı TED Mersin Forumu’nda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim