• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Gaziantep Heyeti, Sri Lanka Başbakanı İle Görüştü

Gaziantep Heyeti, Sri Lanka Başbakanı İle Görüştü
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi heyeti, Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe ile görüştü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi heyeti, Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe ile görüştü.

Sri Lanka Kolombo Belediyesinin 150. Yıl etkinliklerine kapsamında Sri Lanka'ya davet edilen heyet, Sri Lanka Başbakanı Wickremesinghe ile bir araya geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Kardeş Şehirler Şube Müdürü Şahin Çetin, ziyarette, Başbakan Wickremesinghe'ye Gaziantep'in tarihi, kültürü, ekonomisi, turizm potansiyeli ve hayvanat bahçesi hakkında bilgi verdi.

Görüşmede Başbakan'dan Gaziantep Hayvanat Bahçesi için iki dişi fil isteyen Özsöyler, dünyada bir ilki gerçekleştirerek görkemli bir "fil düğünü" yapmak istediklerini belirtti.

Sri Lanka ve Türkiye arasındaki ilişkilerin bu vesileyle daha da gelişeceğini aktaran Özsöyler, "Bu fil düğünüyle Sri Lanka ismini tüm dünyaya duyuracağız. Ayrıca hayvanat bahçemizi yıllık 3 milyon kişi ziyaret ediyor. Burada çok ciddi bir potansiyel mevcut. Sri Lanka'dan gelecek filler ile ziyaretçi sayımızın daha da artacağına inanıyorum" dedi.

Sri Lanka Başbakanı Wickremesinghe de heyetin iki dişi fil isteğiyle ilgili yakından ilgileneceğini belirterek, böyle bir olayın gerçekleşmesine sevineceğini aktardı.Kolombo Belediye Başkanı AJM Muzammil ise konuyu bizzat takip edeceğini kaydetti.

GAZİANTEP, FİL YETİMHANESİNDEKİ FİLLERE TALİP

Gaziantep'in Sri Lanka'dan kardeş şehri Sabaragamuwa'da bulunan fil yetimhanesindeki fillere talip olan heyet, Kolombo Belediyesinin organizasyonu kapsamında üst düzey yetkililer ile de görüşme fırsatı elde etti.

Kardeş şehrimiz Sabaragamuwa Bölgesi Başkanı Mahipala Herath ile de görüşen ekip, Herath'den filler noktasında destek sözü aldı.Ayrıca Türkiye Kolombo Büyükelçisi Tunca Özçuhadar ile de bir araya gelen heyet, karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Gaziantep'i yakinen takip ettiğini ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i en yakın zamanda Sri Lanka'da ağırlamak istediğini dile getiren Özçuhadar, Gaziantep ve Sabaragamuwa arasındaki ilişkilerin gelişmesini istediğine dikkati çekti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi heyetini Kolombo da misafir eden Sri Lanka Ankara Eski Büyükelçisi Bharathi Wijeratne ise filleri Gaziantep'e götürülmesi hususunda üzerine düşen her şeyi yapmaktan memnuniyet duyacağını kaydetti.

Gaziantep Heyeti, Sri Lanka Başbakanı İle Görüştü

Gaziantep Heyeti, Sri Lanka Başbakanı İle Görüştü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim