• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

“Gazı Gören Mühendis Oldu”

“Gazı Gören Mühendis Oldu”
Doğalgazın Aydın'a gelmesi ile birlikte Aydın'da son 2 yılda en fazla oluşan iş kollarından birinin doğalgaz mühendisliği üzerine olduğu öğrenildi.

Doğalgazın Aydın'a gelmesi ile birlikte Aydın'da son 2 yılda en fazla oluşan iş kollarından birinin doğalgaz mühendisliği üzerine olduğu öğrenildi. Türkiye'nin farklı illerinde halkın doğalgaz ile tanıştığı ilk yıllarda paravan şirketler nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Aydınlı Özcan Doğalgaz Firması vatandaşların iş yaptıracağı kişi ya da firmaları iyice araştırmasını tavsiye etti.

Aydın'a doğalgazın gelip evlere bağlanmaya başlaması ile birlikte adı sanı duyulmamış pek çok firmanın doğalgaz tesisatı döşemeye başladığını belirten Aydınlı Doğalgaz Firmalarından Özcan Mühendislik "Geçtiğimiz yıllarda Edirne başta olmak üzere doğalgaz ile yeni tanışan illerde çok sayıda vatandaşımız doğalgaz tesisatı döşetme bahaneleri dolandırıldı ve zarara uğratıldı. Güvenlik güçlerince vatandaşları zarara uğratanlar mahkemeye çıkarılsa da vatandaşımız ciddi derecede mağduriyet yaşadı. Aydın da doğalgaz ile yeni tanıştığı için vatandaşlarımızın aklı çok karışık. Vatandaşımız tanımadığı bilmediği kişi ya da kurumlarla iş yapmadan önce mutlaka iyi araştırsın. Ve işi tamamlanmadan ödemesini yapmasın" dedi.

Doğalgaz işinin çok farklı bir olay olduğunu ve 11 yıldır bu sektörde hizmet veren Aydınlı bir firma olarak Aydınlıları bilinçli tüketici olmaya çağıran Özcan Madencilik ve Doğalgaz Firmasının Genel Müdürü Mukadder Karakahyaoğlu, "İzmir Karşıyaka Zübeyde Hanım Caddesi'nde bir süre önce 10-15 doğalgaz firması vardı. Şimdi 2 tane firma kaldı. Aydın da bugün aynı durumda. Yılardır bu işi yapıyoruz bizim bile henüz adını sanını duymadığımız doğalgaz tesisatı üzerine çalışma yapan bir sürü firma kurulmuş, Aydın'da faaliyete başlamış. Vatandaşlarımız iş yaptırırken sadece fiyata değil servis garantisinden, firmanın kaç yıldır bu alanda hizmet verdiğine ve yarın işte bir sorun çıktığında muhatap bulup bulamayacağına kadar her şeyi göz önünde tutarak iş yaptırsın. En önemlisi işi yaptırmadan ödeme yapmasın" diye konuştu.

"FİRMA, MARKA VE SERVİS ARAŞTIRMASI YAPIN"

Şu anda pek çok firmanın kiralık yer, araç ve diploma ile Aydın'da iş yapmaya çalıştığını bunun da sıkıntısının önümüzdeki yıllarda vatandaşa yansıyacağını kaydeden Özcan Mühendislik Firması'nın Genel Müdürü Mukadder Karakahyaoğlu, "Aydın'a yağmur gibi mühendislik firması yağıyor. Rekabet elbette çok güzel ama Denizli 3-4 yıl içinde adeta kombi çöplüğüne döndü. Şu unutulmamalıdır ki doğalgaz tesisatı en ucuza yaptırılacak bir şey değildir. Vatandaşımız iş yaptırmadan önce mutlaka firma, marka ve servis araştırması yapsın" tavsiyesinde bulundu.

“Gazı Gören Mühendis Oldu”

“Gazı Gören Mühendis Oldu”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim