• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Gazetelerin Yıllık Denetinimi Tacettin Durmuş Yapacak

Gazetelerin Yıllık Denetinimi Tacettin Durmuş Yapacak
Kars Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, basından sorumlu Vali Yardımcısı Ali Karakaya Başkanlığı'nda gerçekleştirilen seçimde, yerel...

Kars Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, basından sorumlu Vali Yardımcısı Ali Karakaya Başkanlığı'nda gerçekleştirilen seçimde, yerel gazetelerin denetlenmesi için 2016 yılının Kontrol ve Geçici Kontrol üyelerini belirledi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seyit Müçteba Erdem'in koordinesinde gerçekleştirilen seçimde, Sarı Basın Kartı sahibi Ölçek Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tacettin Durmuş, kontrol kurulu asıl üyeliğine getirildi.

Seçimde, Kontrol Kurulu Yedek Üyeliği ve İl Geçici Kontrol Kurulu asıl ve yedek üyeliği için de Kars Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Volkan Karabağ, Çağdaş Kars Haber Gazetesi fikir işçisi Volkan Güngör ve Kars Postası Gazetesi fikir işçisi Çağlar Özbaş arasında kura çekimi gerçekleştirildi.

Ölçek Gazetesi Yazı İşleri Müdürü, Sarı Basın Kartı Sahibi Tacettin Durmuş'un doğrudan İl Kontrol Kurulu Asıl Üyesi olarak gösterildiği seçimde, Vali Yardımcısı Ali Karakaya tarafından kura çekildi. Kura sonucunda, İl Kontrol Kurulu Yedek Üyesi Serhat Kars Gazetesi Fikir İşçisi Volkan Güngör, Geçici Kontrol Kurulu Asıl Üyesi Volkan Karabağ ve Geçici Kontrol Kurulu Yedek Üyesi olarak ta Kars Postası Gazetesi Fikir İşçisi Çağlar Özbaş belirlendi.

Yapılan seçimin ardından açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Ali Karakaya, 2016 yılının ilimizde yayın yapan tüm gazetelere hayırlı olması dileklerinde bulunarak, gazetecilere görevlerinde başarılar diledi. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seyit Müçteba Erdem de açıklamasında gazetelerin denetlenme tarihlerinin gazetelere bildirileceğini bildirdi.

Vali Yardımcısı Ali Karakaya yaptığı açıklamada ayrıca geçtiğimiz hafta geçirdiği ani kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer'e de Allah'tan rahmet, ailesi ile basın camiasına da başsağlığı ve sabırlar diledi.

YEREL GAZETELERİN DENETLENMESİNE DAİR

Öte yandan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seyit Müçteba Erdem, Basın İlan Kurumu tarafından illerde faaliyet gösteren yerel gazetelerin denetlenmesine ilişkin tüzüğü ise kısaca şu şekilde ifade etti:

"Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair 195 Sayılı Kanun uyarınca "Yayınlanacak İlan ve Reklâmlar ile Bunları Yayınlayacak Mevkuteler Hakkında 67 Sayılı Genel Kurul Kararları"nın 39. maddesinde "Kontrol veya geçici kontrol kurullarının üye adayları her yıl Ocak ayı başında tespit edilir…."

Aynı Genel Kurul Kararlarının 79.maddesinde de, "Gazeteleri denetleyecek kontrol kurulları ve ihtiyaç halinde oluşturulacak geçici kontrol kurulları, Valiliğin görevlendireceği İl Basın veya Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden bir memurun başkanlığında, muhasebe konularında uzman bir memur ile 39. maddenin birinci fıkrasına göre tespit edilen üye adayları arasından, valilikçe görevlendirilecek bir gazeteci üyeden oluşur. İl sınırları içinde gazete sahipleri ve tüzel kişi temsilcileri dışındaki sarı basın kartı taşıyan fikir işçileri; yeterli sayıda sarı basın kartlı fikir işçisi yoksa o il sınırları içindeki en fazla sarı basın kartı sahibi veya 5953 sayılı Kanun'a tabi olarak çalışan gazeteci üyesi bulunan gazeteci dernekleri ile sendikalarından üç isim alınarak belirlenen gazeteci üye adayları, ad çekmek suretiyle ad çekmedeki sıraya göre kurullarda görevlendirilir. Bu şekilde kontrol kurulu oluşturulması mümkün olmayan hallerde, başka yerlere ait gazeteci üyelerden yararlanılır. Gazetecinin sürekli basın kartı sahibi veya emekli olması, kontrol kurulu üyeliğine aday olmasına engel değildir. Gazete sahipleri ile varsa tüzel kişi temsilcileri ve bunların eşleri ile üçüncü dereceye kadar olan hısımları kesinlikle kontrol kurulu üyesi olamazlar."

Gazetelerin Yıllık Denetinimi Tacettin Durmuş Yapacak

Gazetelerin Yıllık Denetinimi Tacettin Durmuş Yapacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim