• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Gazetecilere ‘yerel gazetecilik’ eğitimi verildi

Gazetecilere ‘yerel gazetecilik’ eğitimi verildi
Muş Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen "Yerel basına yönelik gazetecilik eğitimi" projesi kapsamında yerel ve yaygın basın mensuplarına eğitim...

Muş Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen "Yerel basına yönelik gazetecilik eğitimi" projesi kapsamında yerel ve yaygın basın mensuplarına eğitim verildi.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen projenin açılış programına İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Muş Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü Fuat Özkan, Muşlu Gazeteci Faruk Aktaş, yerel ve yaygın basın mensupları katıldı.

'Yerel basına yönelik gazetecilik eğitimi" projesinin açılış konuşmasını yapan Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin'in Muş'a gelmesinden onur duyduklarını söyledi. Yerel basın bir ilin sorunlarının ortaya çıkarılması ve çözümüne yönelik önerilerde bulunması, tanıtımında ve yatırım ortamının promote edilmesinde önemli aktörlerden birisi olduğunu ifade eden Özbey, "Bu sebeple bugün burada, yerel basına yönelik gazeteci ve toplumda üstlendiği görev, gazetecilikte etik, haber ve kaynak araştırma konuları, haber yazmada anlatım teknikleri, uygulamalı haber yazma, röportaj ve röportaj yapma teknikleri, yerel ve ulusal medyada haber yazma. Ekonomi, diploması, kültür alanlarında muhabirlik, haber yazma teknikleri, önemi ve başarılı uygulama örneklerini paylaşacağız" dedi.

Daha sonra "Yerel basına yönelik gazetecilik eğitimi" projesi ile ilgili açıklama yapan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, Türkiye'de çok fazla İletişim Fakültelerinin olduğunu söyledi.

Yapılacak olan dekanlar toplantısına da değinen Gezgin, birçok sorunu dile getireceklerini söyledi.

Gezgin'den sonra bir açıklama yapan Muşlu Gazeteci Faruk Aktaş ise TUİK tarafından açıklanan yaşam endeksinde Muş'un en son sırada yer almasının çok üzücü olduğunu ifade etti.

Eğitim programı sonrası İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çekmesiyle program son buldu.

Gazetecilere ‘yerel gazetecilik’ eğitimi verildi

Gazetecilere ‘yerel gazetecilik’ eğitimi verildi

Gazetecilere ‘yerel gazetecilik’ eğitimi verildi

Gazetecilere ‘yerel gazetecilik’ eğitimi verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim