• BIST 9760.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Gazeteci Mahmut Tunaboylu Anıldı

Gazeteci Mahmut Tunaboylu Anıldı
Çorumlu Gazeteci-Yazar Mahmut Tunaboylu, doğumunun 62. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Çorumlu Gazeteci-Yazar Mahmut Tunaboylu, doğumunun 62. yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Ulu Mezarlık'taki anma programına Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Demirer ve Recep Mebet, gazeteci ve yazarlar ile Çorumlu sanat dostları katıldı.

Tunaboylu ailesinin de hazır bulunduğu program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Karakeçili Camii emekli İmam Hatibi Fikrettin Çıplak'ın yaptığı duanın ardından Gazeteci-Yazar Mahmut Tunaboylu'nun kabrine ailesi ve sevenlerince karanfil bırakıldı.

Anma programına katılanlara hitaben kısa bir konuşma yapan Çorum Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, "Mahmut Tunaboylu eserleriyle yaşıyor" dedi.

Herkesin bir gün hayata veda edeceğini belirten Şevket Erzen, "Önemli olan iyilikle anılmak. Umarız bizler de öldükten sonra iyilikle anılanlardan oluruz" diyerek Mahmut Tunaboylu'ya Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine sabır diledi.

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen Ulu Mezarlık'taki anma programına katılanlara teşekkür eden Emekli Öğretmen ve Gazeteci Müslüm Tunaboylu, Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nin merhum oğlu için vefa örneği sergilediğini söyledi.

Mahmut Tunaboylu adına düzenlenen öykü yarışması ve anma programlarının devamını dileyen Müslüm Tunaboylu, "Bir daha ki anma programına katılmaya ömrüm kifayet eder mi bilemiyorum ama bu organizasyonların sürmesi en büyük arzum" dedi.

Ölümün insanlar için büyük bir ibret vesilesi olduğuna işaret eden Eğitimci-Yazar Abdulkadir Ozulu da programda yaptığı konuşmada, "Geçmişlerimizi unutmamalıyız" dedi.

Kabir ziyaretinin anlam ve öneminden bahseden Abdulkadir Ozulu, dünya hayatının gelip geçici olduğunu belirterek baki olanın ahiret hayatı olduğunu vurguladı.

Anma programı yapılan konuşma ve duaların ardından sona erdi.

MAHMUT TUNABOYLU KİMDİR?

Gazeteci-Yazar Mahmut Tunaboylu, 18 Ocak 1954 tarihinde Çorum'da doğdu.

Orta öğreniminin ardından gazeteciliğe başladı. Yaygın basın ve mahalli gazeteler ile yerel televizyonlarda görev yapan Tunaboylu, 1980 yılından itibaren radyo için oyun yazmaya başladı. Tunaboylu'nun yazdığı oyunlar, TRT Ankara, İstanbul ve İzmir Radyoları ile KKTC Bayrak Radyosu'nda yayımlandı. Roman, oyun ve senaryo dallarında 14 ödül alan Tunaboylu'nun 9'u ödüllü 10 kitabı yayımlandı.

31 Aralık 2002 tarihinde 48 yaşında hayatını kaybeden Tunaboylu, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Gazeteci Mahmut Tunaboylu Anıldı

Gazeteci Mahmut Tunaboylu Anıldı

Gazeteci Mahmut Tunaboylu Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim