• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

'Gazete basmış birini yardımcı seçtiniz, gençliğe böyle mi örnek olacaksınız?'

'Gazete basmış birini yardımcı seçtiniz, gençliğe böyle mi örnek olacaksınız?'
HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın'ın...

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın'ın azledilmesi ya da istifa etmesi gerektiğini söyledi. Gençlik Bakan Yardımcısının müktesebatına bakıldığında gençliğe örnek olması gerektiğini belirten Paylan, "Öyle bir bakan yardımcısı seçtiniz ki gazete basmış, gazeteciyi dövmeyi salık vermiş ve nedamet getirmemiş bir bakan yardımcınız var. Böyle mi gençliğe örnek olacağız? Ben azletmenizi talep ediyorum. Gerekiyorsa bakan yardımcısı istifa etsin." diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bakanlığa bağlı Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı 2016 yılı bütçe görüşmelerine başlandı.

Görüşmelerde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlık ve bağlı kuruluşların yaptığı çalışmalar ve yürüttükleri projelerle ilgili sunum yaptı. Görüşmelerde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da yer aldı.

Bakanın sunumunun ardından bütçe üzerine görüşlere geçildi. Bütçe üzerine HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan söz aldı.

"Sağınızda oturan bir bakan yardımcınız var. Bir bakan yardımcısı seçtiniz, hayırlı olsun Abdurrahim Boynukalın." diyen Paylan, "Siz mi seçtiniz, siz seçtiyseniz bence yanlış yaptınız. Eğer başka birisi önerdiyse ve ödül olarak buraya atadıysa onu da kabul etmemeniz gerekiyordu. Çünkü bir nedamet getirmediği bir sicili var." dedi.

Bakan Yardımcısı Boynukalın'ın bir medya kuruluşunu bastığını hatırlatan Paylan, "Oradaki baskını azmettirdi ve planladı. Bunu da itiraf etti. İtirafta da "1 Kasım'da sandıktan ne çıkarsa çıksın seni başkan yaptıracağız" dedi." açıklamasında bulundu.

HDP'li Nursel Aydoğan, "Bizim gençler yapsaydı terörist diyecektiniz." demesi üzerine AK parti grubundan bazı üyeler, "Onlar adam öldürüyorlar, adam" cevabını verdi.

İnsanların hata yapabileceğini ve bu baskın sonucu soruşturma da açıldığını hatırlatan Paylan, "Eğer ki insanlar nedamet getirirlerse ve hukuk önünde hesabını verirlerse eyvallah." ifadelerini kullandı.

AK Parti grubundan "Arkanızda terör var." sataşmaları üzerine HDP'li Paylan, "Yakışıyor mu size bu sözler, lütfen sözlerinizi geri alın." çıkışı geldi.

İnsanların hata yapabileceğini ve hukuk önünde hesap vereceklerini ifade eden Paylan, şöyle konuştu: "Soruşturma açılır. Basılan medya kuruluşunun camı çerçevesi aşağı indirildi. İkinci kez basılıp had bildirilmişti. Orada yaptığı ikinci açıklamada "Ahmet Hakan'ın evine gitmek ve dayak atmak" istediğini söylemiştir. Durumdan vazife çıkaran, iktidar partisinin milletvekili ve gençlik kolları başkanı Abdurrahim Boynukalın, durumdan vazife çıkaran meczuplarca Ahmet Hakan dövülmüştür. İyi ki öldürülmedi. Benzer durumda olan Hrant Dink öldürülmüştü. Çünkü bir iktidar partisi milletvekili, birisini hain ilan ediyorsa kapısının önüne gidip dayak atmak istediğini söylüyorsa, birileri durumdan vazife çıkarır ve bir gazeteciyi dövebilirler. Nedamet getirmediği şundan belli, yaptığı açıklamada "3 hafta önce biz bir dokunulmazlığı kaldırdık" dedi. "Artık dokunulmazlık kaldırılmıştır" dedi ve "teşkilatın enerjisini arkamızda hissediyoruz" dedi. AK Parti gençlik kollarını arkasında hissettiğini söyledi. Gençlik bakanlığı, adı spor bakanlığı. Bakan ve bakan yardımcısının sizinle ilgili bir şey söyleyemem. Biliyorum müktesebatınızı. Ama bakan yardımcınız müktesebatına baktığımızda, bakan yardımcınız da gençliğe örnek olmalı. Öyle bir bakan yardımcısı seçtiniz ki gazete basmış, gazeteciyi dövmeyi salık vermiş ve nedamet getirmemiş bir bakan yardımcınız var. Böyle mi gençliğe örnek olacağız? Bakan yardımcısı seçtiniz ve her ağzını açana veya hain ilan edilenlere linç mi yapsın, dayak mı atsınlar böyle mi salık veriliyor? Çünkü insanlar seçtikleri kişilerle topluma örnek olurlar. Gençlikte bugün de bir linç ve hain ilan etme kampanyaları ile birilerine dönük linç kampanyası söz konusu olabilir. Bu seçiminizi son derece yanlış buluyorum. Ben azletmenizi talep ediyorum. Gerekiyorsa bakan yardımcısı istifa etsin. Bizler demokrat bir gençlik yetiştirmeliyiz. İfade özgürlüğüne, basın özgürlüğüne saygı duyan bir nesil yetiştirmeliyiz. İşin kindar boyutunu almamalıyız. Nefret nefreti, şiddet şiddeti doğurur. Biz seçimlerimizle örnek olmalıyız."

'Gazete basmış birini yardımcı seçtiniz, gençliğe böyle mi örnek olacaksınız?'

'Gazete basmış birini yardımcı seçtiniz, gençliğe böyle mi örnek olacaksınız?'

'Gazete basmış birini yardımcı seçtiniz, gençliğe böyle mi örnek olacaksınız?'

'Gazete basmış birini yardımcı seçtiniz, gençliğe böyle mi örnek olacaksınız?'

'Gazete basmış birini yardımcı seçtiniz, gençliğe böyle mi örnek olacaksınız?'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim