• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

GAÜN Oğuzeli MYO Fark Oluşturmaya Devam Ediyor

GAÜN Oğuzeli MYO Fark Oluşturmaya Devam Ediyor
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından lisans öğrencilerine yönelik olarak uygulanan İntörn Programı, "Uygulamalı Mesleki Eğitim" adı altında önlisans...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından lisans öğrencilerine yönelik olarak uygulanan İntörn Programı, "Uygulamalı Mesleki Eğitim" adı altında önlisans okumakta olan Oğuzeli Meslek Yüksekokulu öğrencileri için de hayata geçirildi.

Türkiye'de Meslek Yüksekokulları için bir ilk olan bu uygulamanın "Kariyer Eğitimi Konferansı" Oğuzeli Belediyesi Konferans salonunda yapıldı. İş Disiplini, İş Güvenliği, Kurumsal İletişim ve Rapor Yazma eğitimlerini kapsayan konferansın açılış konuşması Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞTİ

Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, uzun süredir bu uygulama için çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Üniversite-sanayi işbirliğini artırmak amacıyla Meslek Yüksekokulunda sanayicilerle toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, "O toplantıda da belirttiğim gibi, "Büyük Kaleler Küçük Taşlarla Yapılmaz" dedik. Biz de büyük kalemizin inşasında yepyeni bir anlayış olan "Uygulamalı Mesleki Eğitim" ile çok önemli bir yol katlettik. Amacımız öğrencilerimizi sanayinin beklentilerine uygun, nitelikli bir iş gücü olarak yetiştirmek. Gaziantep Üniversitesi olarak birçok alanda Türkiye'ye örnek modeller sunduk. Meslek Yüksekokulumuzda başlayan bu uygulama da bir diğer önemli örnek modelimiz oldu. Firmaların ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde bilgi ve donanıma sahip ara elemanlar yetişmesini sağlayacak olan bu uygulama, öğrencilerimizin mesleki farkındalıklarını ve yeterliliklerini önemli oranda artırarak mesleki eğitime yeni bir yaklaşım getirmektedir. Meslek Yüksekokulları için bir ilk olan bu uygulamanın hem öğrencilerimize hem de sanayimize büyük katkılar sunacağına gönülden inanıyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Yılmaz tarafından İş Disiplini Eğitimi, Öğr. Gör. Derya Çevik Taşdemir tarafından İş Güvenliği, Yrd. Doç. Dr. Murat Karahan tarafından Kurumsal İletişim ve Öğr. Gör. Dr. Erkan Alsu tarafından da Rapor Yazma Eğitimleri verildi.

Eğitimlerin ardından Oğuzeli MYO'da bulunan 8 programdan toplam 616 öğrenci, "Uygulamalı Mesleki Eğitim" konferansı katılım sertifikalarını aldı.

GAÜN Oğuzeli MYO Fark Oluşturmaya Devam Ediyor

GAÜN Oğuzeli MYO Fark Oluşturmaya Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim