• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

GAÜN öğrencileri teknik gezi kapsamında firmaları gezdi

GAÜN öğrencileri teknik gezi kapsamında firmaları gezdi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Güz dönemi dersi olan MAK027 Mesleki Tasarım ve Üretim dersinin müfredatında...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Güz dönemi dersi olan MAK027 Mesleki Tasarım ve Üretim dersinin müfredatında yer alan üretim teknikleri konusu kapsamında, öğrencilerin görsel olarak da işletmeleri yerinde görmeleri ve daha anlaşılır olması için teknik gezi düzenlendi.

Öğrencilerin ders kapsamında firmaları inceleme fırsatı bulunduğunu belirten GAÜN Öğr. Gör. Erdal Öztürk, "Öğrencilerimiz gezi kapsamında Üstün-İş Döküm firmasında güç aktarım elemanları olarak bilinen kaplin, dişli, kasnak vb. makine parçalarının üretimi ve bunların üretimin de kullanılan yeni teknolojik makineleri görme imkanı buldu. Fibersan'da, firmada öğrenciler rotasyon tekniği yöntemiyle üretilen plastik su tankları, çocuk oyun grubu plastik parçalar, plastik depolar gibi ürünlerin nasıl üretildiğini hangi metotların kullanıldığını ve yeni teknolojik rotasyon makinesini görme gördüler. KVCPEN de ise öğrenciler, Plastik PVC profil üretimini, plastikekstrüzyon makinelerini ve kalıplarını görme imkanı olmuş oradaki üretim safalarını takip ederek plastik profil parçalarının üretimi hakkında bilgi sahibi oldular. SMS Makine ve Kapak firmasında öğrenciler pet şişe, yağ şişesi, kavanoz şişesi, plastik kapak üretimlerini görme imkanları olmuş, bu ürünlerin işlem safalarını ve yeni teknolojik makineleri görme imkanları oldu. Akşahin Döküm firmasında ise öğrenciler Metal Enjeksiyon yöntemiyle üretilen el sanatları ürünlerini; tepsi, fincan, şekerlik, lokumluk, gibi döküm safalarını ve dökümden sonraki kaplama işlemlerini görme imkanları oldu" diye konuştu.

Öztürk, öğrencilerin bu teknik geziden sonra endüstriyel bir ürünün hangi teknik ve teknolojilerle üretildiği konusunda yorum yapabilme ve bu tekniği belirleyebilme bilgisi kazandıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim