• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

GATA'dan iki gaziye el ve kol nakli için başvuru

GATA'dan iki gaziye el ve kol nakli için başvuru
Sağlık Bakanlığı'nın ruhsatlandırdığı 4 merkezden biri olan GATA, terör saldırılarında elleri ile kolunu kaybeden iki gaziye kompozit doku nakli için başvurdu.

Sağlık Bakanlığı'nın kompozit doku nakli için ruhsatlandırdığı 4 merkezden biri olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA), terörle mücadele ederken yaralanan iki gaziye el ve kol nakli için uygun donör bekliyor.

İki gazi, donör bulunması halinde mikrocerrahi yöntemiyle gerçekleştirilecek nakiller sonrası yarınlarını umutla kucaklayabilecek.

GATA Dekanı ve Eğitim Hastanesi Baştabibi Tümamiral Hayati Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun, nakillerin gerçekleştirilebilmesi için her türlü teknik donanıma sahip olduğunu, son teknolojik cihazlarla çalıştıklarını ve uzman hekim kadrosu bulunduğunu söyledi.

Bugüne kadar GATA bünyesinde çok önemli bilimsel çalışmalara imza atıldığını vurgulayan Bilgiç, bünyelerindeki Mikrocerrahi Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı'nda, nakillerin başarı ile tamamlanabilmesi için yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanına mikrocerrahi eğitimleri verildiğini anlattı.

"Kompozit doku nakli için hazırız"

Bilgiç, GATA dışında üç üniversitenin daha Sağlık Bakanlığı tarafından kompozit doku nakli konusunda ruhsatlandırıldığını anımsattı.

Merkezin altyapısının buna hazır olduğunu bildiren Bilgiç, terör bölgesinde yaralanan ve durumları yoğun mikrocerrahi operasyon gerektiren gazilerin tüm operasyonlarının GATA El Cerrahisi Bilim Dalında yıllardır başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Bilgiç, şunları kaydetti:

"GATA olarak şu anda kompozit doku nakli için hazırız. Bugün uygun donör bulunduğunda el naklini gerçekleştirebilecek durumdayız. Bu nedenle Sağlık Bakanlığına iki gazimiz için müracaat ettik. Uygun donör bulunduğunda el nakli için hazırız. Eğer uygun donörler çıkarsa bugünkü altyapımızla her tür doku naklini yapabilecek nitelikteyiz."

GATA'da sadece gazilere değil sivil vatandaşlara da aynı hizmetin verildiğini anımsatan Bilgiç, "Biz, bu imkanımızı sivil vatandaşlarımıza da açarak asker sivil dahil, ülkemizde herkese yardım etmek için hazırız" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim