• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

GAPSHOES Fuarı açıldı

Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı (GAPSHOES), 18. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Vali Erdal Ata, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, kentin sanayi, ticaret kütür ve turizmiyle Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olduğunu belirtti. Gaziantep'in ekonomik büyüme, istihdam ve ihracat artışında Türkiye ortalamasını aştığını kaydeden Ata, "Gaziantep bizlerden teşekkür bekliyor. Ben binlerce teşekkür ediyorum" dedi.

Şehre yoğun bir göç dalgasının yaşandığını, Suriye'den gelen misafirlere her türlü desteğin verildiğini anımsatan Ata, "Gaziantep halkı, Suriyeli sığınmacılara kol kanat geriyor, sahip çıkıyor" diye konuştu.

Gaziantep'in ortak aklın yanında tarihten gelen bir girişimcilik ruhuna sahip olduğunu belirten Ata, mevcut organize sanayi bölgeleri yanında Gaziantep ile Kilis arasına da ortak organize sanayi bölgesi kurulacağını hatırlattı.

Ayakkabıcılık sektörünün de kentin önemli sektörlerinden olduğunu ifade eden Ata, "Sektörde yüzlerce firma üretim yapıyor, binlerce kişiye istihdam sağlanıyor. Yılda 100 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştiriliyor. Bu rakamın her geçen yıl daha yukarı çıkacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de organize sanayi bölgesinde doğalgaz hattındaki patlamayla ilgili geçmiş olsun dileklerini iletti. Patlamada can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Koçer, "Olayla ilgili tüm incelemeler ve tedbirler alınacaktır" dedi.

Gaziantep'in fuarlar şehri olmayı hedeflediğini ve bu doğrultuda da büyük çaba gösterildiğini aktaran Koçer, şunları söyledi:

"Ortak aklın ortaya çıkardığı bu başarının, takdir edilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Gaziantep'in başarısının arkasındaki sır olarak görülen bu ortak aklın, birlik ve beraberliğin ilelebet sürmesini diliyorum. Gaziantep, Türkiye'nin iki katı büyüyen bir şehir. 2023 hedefleriyle kendisini kıskandıracak bir şehir. 6,5 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye'de 5. sırada olacak bir şehir. Her türlü sıkıntıya rağmen Suriye'ye ihracatını ikiye katlayan, 300 milyon dolar ihracat yapan bir şehir. Gaziantep, Türkiye'nin büyümesine en önemli katkıyı verecek şehirlerin başında geliyor."

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise son dönemlerde ülkenin ihracatını artıran en büyük sektörlerden birisinin de ayakkabıcılık sektörü olduğunu vurguladı.

Sektörün ihracatını yüzde 28 artırdığını ifade eden Konukoğlu, "2012'deki ayakkabı ihracatı, 10. ay itibariyle aşılmış oldu. Gaziantep olarak da 11 ayda 98 milyon dolarla bu rakamdan payımızı almış bulunmaktayız" diye konuştu.

Sanayicileri ve üreticileri dünyaya tanıtma adına fuarlara önem verdiklerini kaydeden Konukoğlu, şöyle konuştu:

"Ortak akılla, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece önümüzde hiç bir engel olamaz. Gaziantep'in ortalama büyümesi yüzde 11 oldu. Türkiye yüzde 4 büyürken Gaziantep yüzde 11 büyüyor. Biz sadece teşekkür bekliyoruz. Bu teşekkürü bize çok görmesinler."

Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya da fuarın firmaların modern dünyayla entegrasyonlarını tamamlayabilmeleri anlamında sektöre katkı sağladığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telgraf gönderdiği fuarın açılışına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah S.Debbağh ile diğer davetliler katıldı.

GSO, Gaziantep Kunduracılar Odası, KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu'nun destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara katılan 250 firma, ürünlerini sergiliyor.

Irak, Suriye ve Çin gibi değişik ülkelerden temsilcilerin de katıldığı fuarda Gaziantep'in yanı sıra, Adana, Çorum, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Antakya, Samsun, Şanlıurfa, Bolu, İzmir ve Kırklareli'nden katılım sağlandı.

Ortadoğu ülkeleri ve Türki Cumhuriyetleri'nden olmak üzere yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuar, 4 gün süreyle 10.00 ila 19.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim