• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Galatasaray 260.randevuda

Galatasaray 260.randevuda
Galatasaray, Belçika'nın Anderlecht takımıyla yarın yapacağı Şampiyonlar Ligi maçıyla, Avrupa kupaları tarihindeki 260. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-kırmızılılar, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 155, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 259 maç yaptı. 

Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, 259 maçta 97 galibiyet ve 95 yenilgi aldı, 67 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 360 gol göndermeyi başaran Cimbom, kalesinde ise 381 gol gördü. 

Devler Ligi gruplarında 100. gol için 

Borussia Dortmund'a karşı 4-1 kaybedilen maçtaki tek golüyle, Devler Ligi tarihinde 200 gole ulaşan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarından itibaren 100'üncü golünü kaydedebilmek için bu kez Anderlecht karşısında olacak.
Şampiyonlar Ligi'nde 13. kez dahil olduğu gruplardan itibaren 96 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, rakip fileleri 99 kez havalandırmayı başardı. Anderlecht karşısında atılacak olası bir gol, Galatasaray'ın grup aşamasından itibaren Şampiyonlar Ligi'ndeki 100. golü olarak kayıtlara geçecek. 

Kritik sınav 

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki beşinci maçında yarın deplasmanda Anderlecht'e konuk olacak Galatasaray, Avrupa'daki geleceğiyle ilgili kritik bir sınav verecek. 

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde beklentilerin çok altında bir performans ortaya koyan ve son 3 maçında farklı skorlarla (Arsenal 1-4, Borussia Dortmund 0-4/1-4) yenilmekten kurtulamayan sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarında yoluna devam edebilme şansı için sahada ter dökecek. 

Geride kalan 4 maçta topladığı 1 puanla grup sonuncusu durumunda bulunan Galatasaray, 2 puanla üçüncü sırada yer alan Anderlecht'e yenilmesi halinde, Arsenal ile İstanbul'da oynayacağı gruptaki son mücadele öncesi Avrupa defterini kapatmış olacak. 

Anderlecht'i yenmesi durumunda, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilmek için Arsenal ile yapılacak son maç öncesi önemli bir fırsat yakalayacak olan Cimbom, berabere kalması halinde de bu şansını yine son maça taşıyacak. 

Öte yandan, Galatasaray'ın Anderlecht'i yenmesi, gruptaki diğer maçta Arsenal'in ise kendi evinde Borussia Dortmund'a yenilmesi durumunda, sarı-kırmızılı ekibin gruptan çıkma şansı son maçlara kalabilecek. Ancak Arsenal'ın alacağı olası 1 puan, "Cim Bom"un Belçika deplasmanında kazanması halinde dahi gruptan çıkma şansını bitirecek. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim