• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Gaib Heyeti, Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi’yi Ziyaret Etti

Gaib Heyeti, Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi’yi Ziyaret Etti
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri(GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı...

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri(GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan önderliğindeki heyet Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi ziyaret ederek, ihracat rakamları ve bölgede yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi verdi. Ziyarette Bakan Tüfenkci Habur Sınır Kapısından geçişleri hızlandıracak çalışmalar hakkında müjde verdi.

GAİB Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkan Vekili Mehmet Teymur ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcısı Yalçın Geyik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi makamında ziyaret etti. Çıkmaz ve beraberindeki heyet GAİB'in çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör örgütü mensuplarının, kazdıkları hendekler ve yaptıkları barikatlarla yol kapatma girişimlerinin şoför esnafına zarar verdiğini belirtti. Şoför esnafına yönelik baskıları dile getiren Tüfenkçi, "Habur Sınır Kapısı, yol güvenliği nedeniyle son 10 günde zaman zaman kısmen kapandı. Bu durum ihracatçımızı olumsuz etkiledi. Irak'a satış yapan Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin bölgelerindeki ihracatçılarımız başta olmak üzere, İstanbul'daki ihracatçılarımız da etkileniyor. Bununla ilgili kapılarda gerekli tedbirleri aldık, kapıları mümkün olduğunca açık tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Bakan Tüfenkci, kısa zamanda güvenlik güçlerinin az zayiatla ve başarıyla bölgedeki operasyonunu tamamlaması ve esnafın rahatlamasına yönelik temennisini dile getirdi.

"İHRACATTA YAŞANAN SORUNLAR ANLATILDI

Bakan Tüfenkci" ye "hayırlı olsun" dileklerini ileten GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ise 184 ülkeye ihracat yaptıklarını ancak son dönemde en çok Habur'da sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Çıkmaz, "Önemli olan devletimizin güvenliği. Rusya ve Irak ile problemlerin bir an önce bitmesini bekliyoruz" dedi. Gümrük kapılarında yaşanan sorunları da ifade eden Başkan Çıkmaz ihracatçıların 2023 vizyonunu önemli bir hedef olarak gördüklerini ve bu hedefi gerçekleştirmek için gerekli yol haritasını oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan'da halı sektörüyle ilgili bilgiler vererek Halı İhracatında Türkiye'nin geldiği noktayı anlattı. Gaziantepli halıcıların ürettikleri halıları dünyanın dört bir tarafına pazarladıklarını vurgulayan Başkan Kaplan 2016 yılıyla ilgili Halı Sektör Kurulu'nda alınan önemli kararlar hakkında da bilgiler verdi. Gaziantepli halıcıların 16-19 Ocak tarihleri arasında Almanya'da gerçekleşecek olan dünyanın en büyük halı fuarı olan Domotex'te 2016 koleksiyonlarını görücüye çıkaracaklarına da dikkat çeken Kaplan sektörel sorunları da dile getirerek çözüm için Bakan Tüfenkci'den destek istedi. Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkan Vekili Mehmet Teymur'da Gaziantep'in tekstil alanında geldiği nokta hakkında Bakan Tüfenkci'ye bilgi vererek, ihracat alanında yürüttükleri çalışmaları anlattı.

"KAPILARDA SORUNLAR ÇÖZÜLECEK"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci kısa bir süre sonra sınır kapılarında yaşanan sıkıntıların giderileceğini belirtti. Tüfenkçi, araç geçişlerinin kolaylaştırılması için kapılarda modernizasyon çalışması yapılacağını ve bölgeye yüksek teknolojiyle üretilmiş araç geçişlerini seri hale getiren ekipmanlar yerleştirileceğini söyledi.

Gaib Heyeti, Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi’yi Ziyaret Etti

Gaib Heyeti, Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi’yi Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim