• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Futbolda dillere destan dostluk

Futbolda dillere destan dostluk
Futbolda Diyarbakır ile Sakarya arasında yıllardır sergilenen dostluk bu hafta tavan yaptı.

Futbolda Diyarbakır ile Sakarya arasında yıllardır sergilenen dostluk bu hafta tavan yaptı. Sakaryaspor kafilesi Diyarbakır'dan Türkiye'ye örnek olacak bir tablo ile misafir edilerek uğurlandı.

Sakaryalı olan merhum Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın üzerinden gelişen Diyarbakır-Sakarya dostluğu, spor sahalarındaki holiganizm ve şiddete karşı örnek bir tablo oldu. Yıllardan beri Sakarya'ya giden Diyarbakır takımları en iyi şekilde ağırlanırken, Diyarbakır'a gelen Sakarya takımları da aynı ilgi ve tablo ile karşılaşır. Önceki gün oynanan Diyarbekirspor-Sakaryaspor karşılaşmasında bu tablo doruk noktaya ulaştı.

"Gaffar'ın mirasısınız, para almayız"

Sakaryalı taraftar grubu Tatangalar'a mensup taraftarlar, Diyarbakır'a gelişlerinde Diyarbakır taraftar grubu Azrailler tarafından karşılanarak, dernek binasına götürüldü, kentin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.

Sakaryalılar, esnafın ve halkın ilgisi ile karşılaştı, unutulmaz anılar oluştu. Kimisi gittiği berberden "Gaffar Okkan'ın hemşerilerinden ücret almayız" denilerek ücretsiz traş edildi, kimisi Sur İçinde esnafın çay ve yemek ikramı ile karşılaştı.

İki takım taraftarları maça birlikte geldi. Maç öncesinde karşılıklı yapılan dostluk ve sevgi gösterileri tüyleri diken diken etti. Diyarbakırlı taraftarlar, tribünlere, "Eymen bebek büyüyecek, şampiyonluk görecek" diyerek Sakarya'nın sembolü olan ve tedavisi için kampanya başlatılan Eymen bebek üzerinden Sakaryaspor'a jest yaptı. İki takım futbolcuları el ele tribüne çağrıldı, maç içinde sevgi gösterileri yapıldı ve maçın ardında da aynı tablo devam etti.

Belediyeden ücretsiz otobüs ve dostluk yemeği

Maçın ardında Sakaryalı taraftarlar Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüslerle stattan alınarak yine Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan tarihi Gazi Köşkü'nde onurlarına dostluk yemeği verildi. Yemeğin ardında Sakaryaspor taraftarları havaalanına kadar götürülerek uğurlandı. Sakaryaspor taraftarlarına ait sosyal medya platformlarında ve Sakarya basınında bu tarihi dostluk geniş şekilde ele alındı. Diyarbakır, ülkenin bu kritik günlerinde birlik ve beraberlik adına bir kez daha üzerine düşeni yaptı.

Sakarya'dan Çınar'a yardım eli

Bir diğer anlamlı olay ise Sakaryalı taraftarların Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne bağlı bir köy okulunu ziyaret etmesi oldu. Sakaryalı taraftarlar, beraberlerinde getirdikleri kırtasiye ve giyim malzemelerini köy okulunda okuyan öğrencilere teslim etti. Öğrenciler ve taraftarlar, Sakaryaspor ürünleriyle birlikte poz verdi. Bu haber de sosyal medyada en çok öne çıkan haberlerin başında geldi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim