• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Formunuzu sirkeyle koruyun

Formunuzu sirkeyle koruyun
Kansızlığa, göz ve iltihaplanmalara iyi geldiği belirtilen sirke, kilo vermeye de yarıyor. Ancak uzmanlar, zayıflamak amacıyla kullanılacak sirkenin dikkatli bir şekilde uygulanması gerektiğini belirtiyor.

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte fazla kilolarından kurtulmak isteyenler, şimdiden formda kalmak için neler yapmaları gerektiğini düşünmeye başladı. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere ise çözüm sirkeyle geldi, Diyetisyen Hale Taşgın, sirkenin faydaları ve zayıflamak için nasıl kullanılması gerektiği konusunda ise şu bilgileri verdi.

Üzüm, elma ve balzamik sirke

Üzüm ve elma sirkesinin obez olan deneklerde ciddi oranda kilo kaybı sağladığını belirten Diyetisyen Hale Taşgın, sirkenin doğru kullanımına ilişkin şu ipuçlarını verdi:
“Sadece elma sirkesi değil, üzüm ve balzamik sirke de faydalı. Üzüm sirkesi, gönüllü insan denekleri arasında yapılan bir araştırmada baş tacı edildi ve yine elma sirkesi gibi obez olan deneklerde ciddi oranda kilo kaybı yaşandığı tespit edildi. Balzamik sirke de diğer sirkeler gibi kandaki yağ seviyelerini ciddi oranda düşürüyor. Her üçü de zayıflamak amaçlı kullanılabilir.

Elma sirkesini tercih edin

Sirkenin aslında sayısız faydası olan ve kimyasal adıyla asetik asit olarak geçtiğini hatırlatan Taşgın, sirkenin çok dikkatli bir şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayarak “Sirkenin kansızlığa iyi geldiği, göz ve iltihaplanmalara karşı fayda sağladığını biliyoruz. Zayıflama açısından baktığımızda ise birden fazla sirke çeşidi olmasına karşın ilk olarak elma sirkesini en fazla kullanıyoruz. Çünkü son yıllarda yapılan bir araştırma sonucuna göre, elma sirkesinin, trigliserit ve LDL kolesterol düzeylerinde azalma sağladığını ve kandaki yağlanma seviyelerini düşürdüğü saptamıştır” diye konuştu.

Salatalara dökerek tüketin

Sirkenin oldukça fazla faydası ve zayıflamaya yardımcı bir besin olmasına rağmen, özellikle mide ve bağırsak sorunu olanlar tarafından kullanılmamasını öneren Taşgın, “Direkt bardağa koyarak tüketmek yerine salata ve yemeklerin içine katarak tüketilmesi en doğru olanıdır. Bu sayede tiksinmez, bedeninize zarar vermez ve doygunluğa da ulaşırsınız” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim