• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

'Formayı geri istiyorum'

'Formayı geri istiyorum'
Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, tatil sürecini iyi değerlendirip 2014-2015 sezonunda formayı kapmak istediğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 2013-2014 sezonunda elde ettikleri şampiyonluğu AA muhabirine değerlendiren sarı-lacivertli futbolcu, kaliteli futbolculardan oluşan takımda, şampiyonluk hedefi doğrultusunda iyi bir hava yakaladıklarını ve bunun sonucunda da erkenden ligi noktaladıklarını ifade etti.
Ligin bitimine 3 maç kala şampiyonluğun garantilenmesinin ardından kasık fıtığı nedeniyle ameliyat edilen Hasan Ali Kaldırım, 2013-2014 sezonunda fazla süre almamasıyla ilgili, "Kolay değil tabii ki. Ancak çok çalıştım ve her zaman çalışmamı sürdürdüm. Bu sene hocam çok fazla şans vermedi. Caner de çok iyi oynadı, bunu da söylemek lazım. Çok iyi bir sezon geçirdi. Kendimi her zaman hazır tutmaya çalıştım. Çalışmayı seven bir kişiliğe sahibim. Bu sezon artık bitti, şampiyon olduk. Sadece şu an tadını çıkaracağız. Ameliyat geçirdim, iyileşiyorum. Artık önümdeki tatil sürecinde kendimi hazırlayıp gelecek seneden itibaren formayı geri almak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

"Rekabetten kaçan insanlar değiliz"
 

Yapılacak transferlerle yeni sezonda takımdaki forma rekabetinin daha da artacağının belirtilmesi üzerine sarı-lacivertli futbolcu, "Rekabetten kaçan insanlar olsak burada bulunmazdık" dedi.
 

Yeni sezonda da kendilerine verilecek görevleri en iyi şekilde yapmak için çalışacaklarını dile getiren Kaldırım, "Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan bu rekabettir. Takımda üst düzey, kaliteli futbolcular var. Takım her sene yeni transferlerle üstüne koyuyor. Rekabetten kaçan insanlar olsak burada bulunmazdık. Her zaman antrenmanlarda elimizden geleni yapacağız. Oynayacağımız zamanlar da oynamayacağımız zamanlar da olacak. Bize verilen görevi her zaman en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Bu bizim görevimiz" ifadelerini kullandı.

"Hataya düşmedik"

Sezonun son haftalarına gelindikçe açtıkları puan farkının ardından futbol kamuoyunda erkenden şampiyon ilan edildikleri dönemde bile maçlara en iyi şekilde konsantre olmaya çalıştıklarını anlatan Hasan Ali Kaldırım, "Biz hiç o havaya kapılmadık. Her zaman konsantre olmaya çalıştık. Öyle bir hata yapmadık. Böyle bir şey yapsaydık hata olabilirdi. Hocalarımız da bizi o yönden hep iyi desteklediler. Onların söylediklerini her zaman yerine getirmeye çalıştık. Onun için böyle bir fark oldu ve erkenden şampiyonluğu garantiledik" değerlendirmesini yaptı.

"Şampiyon olmamız gerekiyordu"

Şampiyon olmalarından duyduğu mutluluğu dile getiren Hasan Ali Kaldırım, "Ben de çok daha fazla oynayarak şampiyon olmak isterdim ama olmadı. Önemli değil, önemli olan Fenerbahçe'nin başarısı ve şampiyonluğu" dedi.

Zor bir sezon geçirdiklerini, üzerilerinde şampiyonluğun baskısı da olduğunu anlatan sarı-lacivertli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü son iki sezondur şampiyonluğu rakibimize kaptırdık. Kesinlikle şampiyon olmamız gerekiyordu. Tek kulvarda yarıştığımız için hiçbir bahanemiz yoktu. Onun için sadece kendimizi lige verdik, iyi bir takım ruhu yakaladık. Zaten çok karakterli futbolculara sahibiz. Bunu da sahaya yansıttık. Sezon sonunda da böyle bir fark oldu."

Fenerbahçe'deki performansı

Sarı-lacivertli takımdaki ilk sezonunda 2012-2013'de ligde 25 maçta toplam 2 bin 207 dakika süre alarak takımın vazgeçilmezlerinden olan Hasan Ali Kaldırım, bu sezon ligi 4 maçta 207 dakikalık süreyle tamamladı. 2 maçta ilk 11'de sahaya çıkan sarı-lacivertli oyuncu, 27 maçta yedekler arasında yer aldı.

Fenerbahçeli futbolcu 2012-2013 sezonunda Süper Kupa, Türkiye Kupası, Süper Lig ve Avrupa arenasında olmak üzere toplam 42 maçta 3 bin 645 dakika süre almıştı.

Hasan Ali Kaldırım, Süper Lig'deki tek golünü 2012-2013 sezonunda Galatasaray'a 2-1 yenildikleri derbi maçta Fenerbahçe formasıyla attı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim