• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Firmalara Kurumsallaşma Eğitimi Verilmeye Başlandı

Firmalara Kurumsallaşma Eğitimi Verilmeye Başlandı
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle başlattığı...

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle başlattığı "Kurumsallaşma ve İç Kontrol Eğitim Programı" projesinde eğitimler verilmeye başlandı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda 15 gün boyunca sürecek olan eğitimlerde, firmalara proje konularında detaylı eğitimler verilecek.

Eğitimlerin birinci gününde proje ile ilgili değerlendirmede bulunan Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Aykut Oktay Ulu, "Bu Bartın Ticaret ve Sanayi Odamızın destekleriyle ortaya çıkan bir iş. Bu Bartın'daki kurumsal yönetim ilkeleri, iç kontrol ve kurumsallaşma gibi son dönemdeki güncel konuları biz özellikle yerele nasıl uygulayacağımızı, yereldeki firmalarla beraber bu işi nasıl uzun soluklu devam ettirebileceğimizi, nasıl farkındalık oluşturacağımızı sohbetlerimizde uzun süredir konuşuyorduk. Bununla ilgili de Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına başvurduk. Projemiz geçti. 15 gün boyunca projemiz devam edecek. Her gün farklı konularda eğitimler olacak. Biz Bartın için bundan sonrada böyle projelerde olmaktan büyük onur duyacağız. Umarım bundan sonraki süreçte Bartınlı firmalarda değişen koşullarda değişimin sağlanmasına eğitimlerimiz inşallah yararlı olur" dedi.

"FİRMALARIMIZ FAYDASINI GÖRECEK"

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır ise şöyle konuştu: "Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odamızla ilgili böyle bir hedefimiz oldu. Firmalar içerisinde kurumsallaşma günümüzde hem düzenimizi sağlama, hem de sişman şirket görünümüne kavuşmadan nasıl bir sistem oluşturabiliriz, izlenebilir bir firma haline dönebiliriz, bunu yaparken de yasalara ve kurallara bakarak nasıl düzen sağlayabiliriz, bunun içinde en az 10 firmamıza bu yapıyı yayalım diye yola çıktık. Asıl amacımız örnek olarak çalışacağımız firmalara bunu yansıtmak ve 10-15 firma üzerinde bunun faydasını görmüş bir uygulama yapmaktır. Bunun için eğitimlerimiz olacak. Bizlerde bu eğitimlerde kanım sağlayacağız. Bu eğitimlerin uygulanabilir olması biz yöneticilerin elinde. Bu nedenle bu eğitimlerimiz inşallah faydalı olur."

Firmalara Kurumsallaşma Eğitimi Verilmeye Başlandı

Firmalara Kurumsallaşma Eğitimi Verilmeye Başlandı

Firmalara Kurumsallaşma Eğitimi Verilmeye Başlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim