• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Filistin’de Yaşanan Zulüm Anlatıldı

Filistin’de Yaşanan Zulüm Anlatıldı
Milli Türk Talebe Birliği ve İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Şubesi'nin birlikte gerçekleştirdiği programda, Filistin'de ve Mescid-i Aksa'da İsrail'in Müslümanlara...

Milli Türk Talebe Birliği ve İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Şubesi'nin birlikte gerçekleştirdiği programda, Filistin'de ve Mescid-i Aksa'da İsrail'in Müslümanlara yönelik yaptığı zulüm anlatıldı.

İlim Yayma Cemiyeti konferans salonunda gerçekleştirilen konferans ile birlikte Filistinliler tarafından yapılan resimler sergilendi. Birbirinden güzel resimlerin yer aldığı sergide, işgal altındaki Filistin'den çeşitli kesitler sunuldu.

Konferansa Kudüs Eski Müftüsü, Mescidi Aksa Hatibi ve İslam Kurulu Başkanı İkrime Sabri, Filistin İslami Hareket Partisi Başkanı Şeyh Hammad Ebu Deabis konuşmacı olarak katıldı. Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Olgun, Milli Türk Talebe Birliği Adıyaman İl Başkanı Ebubekir Sıddık Kara'nın yanı sıra gençler konferansa katıldı.

İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulümden bahseden Kudüs Eski Müftüsü, Mescidi Aksa Hatibi ve İslam Kurulu Başkanı İkrime Sabri, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti.

İkrime Sabri, "Yahudiler Mescid-i Aksa'ya saldırarak kendi ibadetlerini yapmak istiyorlar, Müslümanların orada namaz kılmasını istemiyorlar. Mescid-i Aksa'da bulunanlar Yahudilerin içeri girmesini engelliyorlar. Mescid-i Aksa'ya savunanlar 1 milyar 700 milyon olan Müslümanların haklarını savunuyorlar. Ama Müslüman ülkeler hiçbir hareket etmediler. İsrail'in işgalinde Mescid-i Aksa'nın dış kapısını ele geçirdiler. Müslüman gençleri içeri bırakmıyorlar ve Mescid-i Aksa'nın tamir için gereken malzemeleri de içeri bırakmıyorlar. İsrail 45 yaş altındaki Müslümanların girişini yasakladılar. Hiçbir ülkede namaz kılınması yasaklanmadı.

Cuma günü Mescid-i Aksa'nın hatiplerinden birisi İsrail'i eleştirince, hatimi Yahudilere kışkırtmak suçlamasıyla göz altına alarak zindana attılar. Müslümanlar olarak bunu kabul etmiyoruz ve karşı çıkıyoruz. Bizler Mescid-i Aksa'yı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yahudilerin Mescid-i Aksa'da hakkı yoktur, orası bizimdir. Ne Filistin'in ne de Mescid-i Aksa'dan vazgeçmeyeceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'a bizim davamızın yanında durduğu için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Filistin İslami Hareket Partisi Başkanı Şeyh Hammad Ebu Deabis ise konuşmasında, Filistin'de yaşanan işgalin aşamalarından bahsederek, "Yahudiler iki aşamalı olarak Filistin'i işgal ettiler. Birinci aşamada 1948'de Filistin'i işgal ettiler. Filistin'in yüzde 90'ını sürgün ettiler. Bütün dünya ülkelerinden Yahudileri Filistin'e getirerek, ülke kurdular. Şuan Filistin'de bulunan Filistinliler tüm Filistinlilerin yüzde 10'unun temsil ediyoruz. Filistin işgalinin ikinci aşaması ise 1967'de oldu. Bunda ise Gazze ve Kudüs şehri işgal ediliyor. Gazze, hem İsrail hem de Mısır tarafından kuşatılmıştır" diye konuştu.

Filistin’de Yaşanan Zulüm Anlatıldı

Filistin’de Yaşanan Zulüm Anlatıldı

Filistin’de Yaşanan Zulüm Anlatıldı

Filistin’de Yaşanan Zulüm Anlatıldı

Filistin’de Yaşanan Zulüm Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim