• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

FETÖ’nün elinden alınan tarihi han milletin hizmetinde olacak

FETÖ’nün elinden alınan tarihi han milletin hizmetinde olacak
FETÖ'nun yıllardır erkek öğrenci yurdu adı altında karargah olarak kullandığı Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki 5 asırlık tarihi Kurşunlu Han'da...

FETÖ'nun yıllardır erkek öğrenci yurdu adı altında karargah olarak kullandığı Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki 5 asırlık tarihi Kurşunlu Han'da restorasyon çalışmaları sürüyor. Şehzadeler Belediyesi tarafından restorasyon karşılığında 25 yıllığına kiralanan handa, çalışmalar tamamlanınca meslek edindirme kursları, sosyal aktiviteler, belediye ve Halk Eğitim Merkezi kursları ile millete hizmet edecek.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan ve İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, çalışmaları süren Kurşunlu Han'da incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı.Han hakkında ve yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "1488 yılından kısa bir süre önce yapıldığı tahmin edilen Kurşunlu Han, Hatuniye Camii Külliyesi'ne ait vakfiyede alt katta 36, üst katta 38 odaya sahip ahırı, havuzu, batı ve kuzey cephelerinde 21 dükkanı bulunan bir yapı olarak tanımlanmakta. Yapı kareye yakın dikdörtgen planlı, avlulu, iki katlı, her iki katı revaklı şehir içi hanlardandır. İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile 20 Mayıs 2015 tarihinde imzalanan protokolle 25 yıllığına restorasyon karşılığında kiralanmıştır. 7 Haziran 2016 tarihinde ihale edilmiş olup açık ihale sonucunda Umart Mimarlık Mühendislik Firması bu ihaleyi kazanmış ve 19 Temmuz 2016 tarihinde de yüklenici firmaya iş yeri teslimi yapılmıştır. Restorasyon süreci devam etmektedir ve sözleşme gereği iki yıl içerisinde tamamlanacaktır. Ancak yüklenici firmayla yaptığımız görüşmede bu süreyi bir buçuk yıla çekmek için çaba sarf etmekteyiz. Sözleşme bedelimiz de KDV dahil 4 milyon 71 bin TL'dir" dedi.

"Milletin hizmetine sunulacak"

Hanın restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Şehzadeler ve Manisa'da yaşayan insanların hizmetine sunulacağını kaydeden Başkan Çelik, "Kurşunlu Han soysal faaliyetlerin merkezi haline gelecek. Burada birçok meslek edindirme kursları, sosyal aktiviteler, belediyemizin, Halk Eğitim Merkezi'nin kursları açılacak" dedi.

Tarihi hanın yıllarca FETÖ'nün elinde olduğunu vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçerisine girilemiyordu. İlk olarak 17-25 Aralık'tan sonra görevi geldikten sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü'yle protokol imzalayarak burasının tahliyesini sağlamıştık. Hamdolsun yıllarca çirkin bir örgütün elinde olan bu güzel eser tamamlandıktan sonra halkımızın hizmetine sunulacak. Şehzadeler'in kalbinde Osmanlı çarşısının içinde, tarihi değerlerimizin çok yoğun olduğu bir bölgede böylesine 5 asırlık bir eseri restore ederek, turizme, ticarete ve halkımıza kazandırıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum."

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da Osmanlı eserlerinin çok olduğunu belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti döneminde vakıf eserlerinin elden geçirildiğini söyledi. Bir vakıf eseri olan Kurşunlu Han'ın FETÖ casusluk örgütünün karargahı olarak kullanıldığını kaydeden Baybatur, "17-25'ten sonra belediye başkanımızın azmiyle, gayretiyle burası belediyemize kazandırılmış oldu. Burası tamamlandıktan sonra Manisa'mız en güzel şekilde faydalanacaktır. Sosyal, kültürel faaliyetler konusunda çok ciddi çalışmalar yapılacak. İnşallah açılışında da hep beraber oluruz. Güzel bir çalışmadır, başta başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, Kurşunlu Han'ın ecdadın bu millete bıraktığı önemli eserlerden biri olduğunu vurguladı. Bu emanete sahip çıkmanın bir borç olduğunu belirten Vali Güvençer, "Şehzadeler Belediye Başkanlığımızın böyle bir çalışmaya adım atması önemlidir. Son 14-15 yılda bu tür eserlerin kazandırılması noktasında önemli çalışmalar yapıldı. Bu tür eserleri ayağa kaldırmalıyız" dedi.

Valilik olarak handa yürütülen çalışmalara maddi ve manevi olarak destek vereceklerini ifade eden Vali Güvençer, "Bu eser Manisa'ya yeniden kazandırılacak. Manisalılar Müslüman Türk toplumunun ruhuna yakışır bir ruhla yeni bir ihyanın adımlarını Manisa ölçeğinde atacaklar. Benzer adımlar Türkiye'nin dört bir köşesinde atılıyor. Allah'a şükür milletin sesini duyan, anlayan, milletin sesiyle hareket eden bir yönetimimiz var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri handa yapılan çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Geçmiş zaman içinde kullanılan beton ve plastik malzemeler dolayısıyla oldukça fazla tahrip edilen han, çalışmaların tamamlanmasıyla aslına uygun şekilde milletin hizmetine sunulacak.

FETÖ’nün elinden alınan tarihi han milletin hizmetinde olacak

FETÖ’nün elinden alınan tarihi han milletin hizmetinde olacak

FETÖ’nün elinden alınan tarihi han milletin hizmetinde olacak

FETÖ’nün elinden alınan tarihi han milletin hizmetinde olacak

FETÖ’nün elinden alınan tarihi han milletin hizmetinde olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim