• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Fethiye’de Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

Fethiye’de Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi
Fethiye Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nda İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Başkomiser Nuri Çınaklı tarafından Nif-Arpacık İlkokulundan...

Fethiye Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nda İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Başkomiser Nuri Çınaklı tarafından Nif-Arpacık İlkokulundan gelen toplam 40 öğrenciye trafik eğitimi verildi.

Eğitimde Çınaklı, öğrencilere trafikte uymaları gereken konularla ilgili bilgiler verdi. Daha sonra trafik ışıkları ve yön levhalarının bulunduğu parkta, akülü araçlara binen öğrenciler parkurda tur attı. Trafik polisleri parkurda tur atan öğrencilere trafik ışıklarında ne yapmaları gerektiği ve yön levhalarının ne anlama geldiği konusunda çeşitli bilgiler de verdi.

Trafik Tescil Büro Amiri Başkomiser Nuri Çınaklı, trafik eğitimi ile ilgili yaptığı açıklamada " Her yıl Mayıs ayında ilk haftasında başladığımız zaman sadece 4.sınıflara burada biz trafik eğitimi veriyorduk. Ama bu sene değişiklik yaptık. Bu işin içine Sivil Toplum Örgütleri de girince bunu biz geniş bir alana yayalım dedik. Trafik eğitimlerimiz bugün itibariyle başladı. Şu anda üç ay sürecek. Üç ay üç ve 3.ve 4.sınıflar olarak üç ay bu öğrencilerimize eğitim vereceğiz"dedi

TRAFİK KÜLTÜR BİLİNCİ OLUŞMALI

Çınaklı; "Ülkemizde her geçen gün kazaların artmasından dolayı trafik kültür ve bilincinin oluşması için daha küçük yaşlardan başlaması gerekiyor. Bizde bu küçük yaştaki çocuklarımıza trafik kültür ve bilincinin oluşturulması için bu eğitimleri veriyoruz. Önce görsel olarak veriyoruz sonra da bu akü arabalarımızla çocuklara trafik eğitimi veriyoruz. Bu eğitim ile çocukların daha çok öğrendiklerini pekiştirmelerini sağlıyoruz.

Bu eğitimlerimiz eğer imkan bulursak daha da uzatmayı düşünüyoruz. Bu süre üç ay değil de, altı ay gibi, bir sene gibi olması gerekiyor. Çünkü öğrencilerinize bu yaşta trafik kültür ve bilincini oluşturmamız gerekiyor. Yoksa her geçen gün kazalarımız artıyor. Fethiye de trafik kazalarımız genellikle hep şoför hatasından kaynaklanıyor. Bu çocuklarda yarın sürücü olacaklar. Sürücü oldukları zaman o hataları yapmasın diye burada öğrencilerimize özenle eğitim vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Fethiye Kadın Meclisi Başkanı Kader Şarlak "Çocuklarımız geleceğimizin teminatı diyoruz. O yüzden ağaç yaş iken eğilir. Ve çocuklarımızın trafik eğitim parkında etkin bir şekilde eğitim görmeleri ve bunları hayatlarına geçirmeleri, geçirdikten sonra da büyükleri uyarmaları ile ilgili bir düşünce oluştu. Belediyemizin bizler için hazırlamış olduğu bu trafik eğitim parkında daha etkin hale getirmek anlayışı içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Fethiye Emniyet Müdürlüğü, Fethiye Kadın Meclisi ile birlikte bütün Fethiye'de yer alan ilköğretim okullarındaki çocukların özellikle 3.ve 4.sınıf öğrencilerinin bu trafik eğitim parkından trafik eğitimli bir program düzenledik. Bu eğitimler yılda bir kez düzenleniyor. İstiyoruz ki biz bunu bütün yıla yayalım ki daha etkin bir hale gelebilsin. Bugün Arpacık mahallesinden gelen 40 öğrencimiz trafik eğitimi aldılar"dedi.

Fethiye’de Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

Fethiye’de Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

Fethiye’de Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

Fethiye’de Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

Fethiye’de Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim