• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Fethiye’de Bağımlılıkla Mücadele Arttırılacak

Fethiye’de Bağımlılıkla Mücadele Arttırılacak
Fethiye'de Kaymakam Ekrem Çalık yönetiminde toplanan Bağımlılıkla mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısında ilçede yapılan mücadele çalışmaları...

Fethiye'de Kaymakam Ekrem Çalık yönetiminde toplanan Bağımlılıkla mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısında ilçede yapılan mücadele çalışmaları masaya yatırıldı.

Fethiye Kaymakamlık toplantı salonunda toplanan Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısında, uyuşturucuyla ve teknolojiyle olan bağımlılıkta mücadele etmek üzere geçen yıl başlatılan çalışmaların devam ettirilmesi ve iyi bir noktaya getirilmesi hedeflendi.

Geçen yıl yapılan operasyonlarla güvenlik güçlerinin yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirdiğini ve başarılı bir çalışma ortaya koyduklarını belirten Kaymakam Ekrem Çalık: "Küçüklerdeki bağımlılıkla tanışma oranı yüzde 60 düşüş olduğu belirtildi. Bizim stratejimizde de bu bölünmüş ailelere anne eğitimi baba eğitimine başlayarak bir farkındalık oluşturmak. Ailelerin çocuklarıyla ilgilenmesi, çocuklarına sahip çıkması ve bu tür uyuşturucuyla ya da diğer bağımlılıklarla nasıl önüne geçileceği konusunda bilinçlendirici bir eğitim yapılması kararı aldık."dedi.

Uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığında 3 önemli noktayı işaret eden Kaymakam Ekrem Çalık: "Bir bağımlılığın hiç tanışmadan önlenmesi, ikincisi en önemlisi okullarımız etrafında tedbir alınarak çocuklarımıza hiçbir şekilde erişim sağlamamalarını sağlamak, üçüncüsü de müptela olan bağımlıları kurtaracak bir proje yapmak. Gerek eğitim, gerek meslek edindirme gerekse sosyal ortamda statü kazandırarak kişiliğini ön plana çıkararak bağımlılıkla mücadeleyi sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

İnşaat çalışmalarının bittiği ancak ruhsat almada sıkıntı yaşanan Gençlik Merkezi'nin ruhsat çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kaymakam Çalık: "Gençlik Merkezi'nde devam eden ruhsat alma çalışması en kısa sürede sonuçlanacak. Bu çalışmalarda Gençlik Merkezini üs olarak kullanmayı, gençler için cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Sivil toplum örgütleri hazırlayacakları projelerle bize destek olabilirler. Böyle kapsamlı bir çalışmayı başlatarak elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Fethiye’de Bağımlılıkla Mücadele Arttırılacak

Fethiye’de Bağımlılıkla Mücadele Arttırılacak

Fethiye’de Bağımlılıkla Mücadele Arttırılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim