• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Fethiye’de 6 organizatöre tutuklama

Fethiye’de 6 organizatöre tutuklama
Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen mülteci operasyonunda gözaltına alınan 4'ü kadın, 2'si Suriyeli 12 organizatörden 6'sı çıkarıldığı...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen mülteci operasyonunda gözaltına alınan 4'ü kadın, 2'si Suriyeli 12 organizatörden 6'sı çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlardan 3'ünün yabancı uyruklu olduğu öğrenildi.

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Fethiye KOM Grup Amirliği ekipleriyle Sahil Güvenlik ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alınan 2'si Suriye, 1'i Irak uyruklu 12 organizatör emniyetteki işlemlerinin ardından Fethiye Adliyesi'ne sevk edildi. Bu organizatörlerden 3'ü yabancı uyruklu 6'sı tutuklanıp cezaevine gönderilirken, 4'ü adli kontrol şartıyla, 2'si ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Marmaris'ten çaldıkları "Vektor" isimli 6 kişilik tekneyi Fethiye'ye getirip Karagözler Mahallesi tersane bölgesinden 28'i erkek, 12'si kadın, 20'si çocuk olmak üzere toplam 60 Suriyeli sığınmacıyı yasa dışı yollardan İtalya'ya kaçırmak üzere tekneye bindirirken yakalanan 12 organizatör Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından hazırlanan suç dosyası ile adliyeye sevk edildi. Fethiye Nöbetçi Mahkeme'de yapılan sorgulamanın ardından Suriye uyruklu A.T., C.S., Irak uyruklu G.Y.M. ile Y.E., D.I. ve S.G. tutuklanıp cezaevine gönderildi. B.K., M.İ.K., A.T. ve A.Ç. adli kontrol şartıyla, T.D. ve D.A.D. ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği yetkilileri, Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı ile birlikte göçmen kaçakçılığına karşı operasyonları sürdürmeye devam edeceklerini bildirdiler.

Fethiye’de 6 organizatöre tutuklama

Fethiye’de 6 organizatöre tutuklama

Fethiye’de 6 organizatöre tutuklama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim