• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Fethiye Karaköy'ün su sıkıntısı gideriliyor

Fethiye Karaköy'ün su sıkıntısı gideriliyor
Muğla'nın Fethiye ilçesindeki tarihî Kayaköy'de uzun süredir yaşanan su sıkıntısı sona eriyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki tarihî Kayaköy'de uzun süredir yaşanan su sıkıntısı sona eriyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, geçmişi MÖ 3000'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy ören yerinde yaşamını sürdüren vatandaşların uzun süredir yaşadığı su sıkıntısını gideriyor.

MUSKİ ekipleri, bölgede içme suyu hattı yenileme çalışması başlattı. Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı 6. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, bölgede toplam 4 bin metrelik içme suyu hattı yenilenecek.

Uzun süredir evlerinde su sıkıntısı çektiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Sebahat Erçetin, gün içerisinde susuz kaldıklarını söyledi. Yapılan çalışmanın Kayaköy için önemli olduğunu belirten Erçetin, "Uzun süredir yaşadığımız su sıkıntısı, MUSKİ tarafından gideriliyor. Bundan sonra evlerimizde susuzluk yaşamayacağız. Bundan sonra evlerimizde su eksik olmayacak. Bu çalışma, Kayaköy'e tekrar hayat verecek." dedi.

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen ise Kayaköy Mahallesi'nin turizm açısından önemli bir yer olduğunu belirterek, "Uzun süredir arkadaşlarımızla burada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürekli bu bölgedeki içme suyu hattında kaçaklar meydana geliyor ve ekiplerimiz, haftada bir veya iki defa buraya arızaya geliyorlardı. Çalışmalar esnasında, eski boruların içinin ağaç kökleriyle dolu olduğunu ve bu yüzden de evlere suların ulaşmadığını farkettik. Buradaki arızalara müdahale, bizim için hem zaman kaybı hem de ekstra maliyet içeriyordu. Biz de hem bu sorunu ortadan kaldırmak hem de vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için mahallenin içme suyu hattının yenilenmesinin daha uygun olacağını tespit ettik ve çalışmalarımıza başladık. Kısa sürede buradaki 4 kilometrelik hattı yenileyerek, mahalle sakinlerinin ve esnafın su sorununu çözmüş olacağız." dedi.Cihan

Fethiye Karaköy'ün su sıkıntısı gideriliyor

Fethiye Karaköy'ün su sıkıntısı gideriliyor

Fethiye Karaköy'ün su sıkıntısı gideriliyor

Fethiye Karaköy'ün su sıkıntısı gideriliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim