• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Feribottan Denize Düşen Otomobille İlgili Dava

Feribottan Denize Düşen Otomobille İlgili Dava
Tekirdağ limanında, feribottan indikten sonra iskeleden denize düşen otomobildeki 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan dava sonuçlandı.

Tekirdağ limanında, feribottan indikten sonra iskeleden denize düşen otomobildeki 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan dava sonuçlandı. Tekirdağ İdare Mahkemesi tarafından verilen 1 milyon 400 bin liralık tazminat cezasının Danıştay 10. Dairesi tarafından onanmasıyla ilgili konuşan Mustafa Gülhan, "Adaletin tecelli ettiğini düşünüyorum. Ben ailemi kaybettim" dedi.

2012 yılında meydana gelen kazada, evlilik hazırlığı yapan Mustafa Gülhan ve Selvi Eriş'in anne ve babaları Ahmet Gülhan (51), eşi Zeynep Gülhan (45) ile Vecdet Eriş (53) ve eşi Aysel Eriş (49) hayatını kaybetti.

Tekirdağ İdare Mahkemesine 2013 yılında Mustafa Gülhan, Selvi Eriş, Bilal Eriş, Ümit Eriş, Esra Gülhan ve Hülya Gülhan 3 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Tekirdağ İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı ve 1 milyon 400 bin liralık tazminat cezası, Danıştay 10. Dairesi tarafından onandı. Geçen günlerde sonuçlanan davada mahkeme bilirkişi raporuna ilgili kurumların da olayda kusuru olduğunu belirterek Gülhan ve Eriş çiftinin çocuklarına 1 milyon 400 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

"ADALETİN TECELLİ ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Konya'da, zabıta olarak çalışan Mustafa Gülhan Danıştay'ın kararını değerlendirdi. Gülhan, o dönem Kırklareli'nde çalıştığını belirterek şunları söyledi:

"İzmir Ödemiş'te nikahı yaptıktan sonra Kırklareli'ne çeyizleri götürmek için yola çıktık. Yolda kaza geçirdik. Sonra ben görevimden ayrılarak buraya zabıtalığa geçiş yaptım. Şimdi hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Kazadan sonra düğünü iptal ettik, mevlit şeklinde yaptık."

Olayın maddi açısının kendileri için çok önemli olmadığını ifade eden Gülhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada en önemli şey adaletin tecelli etmesidir. Bu konuda yanımızda olan avukatımız Necip Bağırsakçı'ya, bu kararı veren hakim ve savcılara sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Diliyoruz ki, bir daha böyle üzücü kaza yaşanmasın. Çünkü çektiğimiz acıları, yaşadığımız eksiklikleri yıllardır biz biliyoruz. Dava süreci 3 yılı falan buldu. Allah'a şükür adaletin tecelli ettiğini düşünüyoruz. İnşallah ülkemizde buna benzer olay yaşanmaz. Sorumlular üzerine düşeni yapar. Beklentimiz bunlar."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim