• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Fenerbahçe'de dev yatırım

Kayışdağı'ndaki araziyi satın almak için Maliye ile 50 milyon TL'ye anlaşan sarı lacivertliler, buranın tapusunu YÖK'e teminat olarak gösterip, Fenerbahçe Üniversitesi önündeki en önemli sorunu da çözecek.
Aziz Yıldırım'ın başkanlığa gelmesinin ardından bir çok araziye kavuşansarı lacivertliler, böylece önemli bir tapuyu daha almış olacak. Aynı zamanda da Başkan Yıldırım'ın 'en büyük hayalim' dediği Fenerbahçe Üniversitesi için büyük bir engeli aşacak.
 
Yıldırım, daha önce, "Üniversite için 50 milyon TL teminat parasının kaynağını nereden bulacaksınız?" sorusuna, "Arazileri teminat göstereceğiz" şeklinde yanıt vermişti.
 
NEREDEYSE ELDEN GİDİYORDU
 
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Sarı lacivertli kulüp böylece, Kayışdağı arazisinin satın alınmasıyla üniversite için gösterilecek 50 milyon TL'lik teminat işini de çözerek bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Çünkü Fenerbahçe Üniversitesi'ni Kayışdağı'nda kuracak olan sarı lacivertliler, arazinin tapusunu da YÖK'e teminat olaraksunacak.
Kolej arazisi, geçtiğimiz yıl neredeyse sarı lacivertli kulübün elinden gidecekti. Araziye imam hatip lisesi yapılmak istenmesi nedeniyle sarılacivertlilerin okulu boşaltması istenmiş, ancak kulübün girişimlerisonucunda bu durum askıya alınmıştı.
 
24 TAKSİTTE ÖDEYECEKLER
 
Bu arada Fenerbahçe Kulübü, arazi için Maliye Bakanlığı'na tam 50 milyonTL ödeyecek. Bu paranın ödenmesi için sarı lacivertli kulüp kaynakarayışlarına girişti bile. 12.5 milyon TL'si peşin ödenecek paranın, gerikalanı ise 24 takside bölünecek. Sarı lacivertli kulüp maliyeye ayda yaklaşık 1.5 milyon TL ödeme yaparak arazinin tapusunu almış olacak. Böylece Ataşehir'deki Ülker Arena'dan sonra sarı lacivertli kulüp ikinci önemli arazisine de kavuşacak.
 
YILDIRIM YÖK'E SUNUM YAPACAK
 
Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi için önümüzdeki aylarda YÖK'e bir sunum yapacak. YÖK'ün izin vermesi durumunda ise, 2 yıl sonra F.Bahçe Üniversitesi'ne öğrenci alınabilecek.
 
ARAZİ ZENGİNİ OLACAKLAR
 
Sarı lacivertli kulübün, 2008 yılına kadar tek bir tapulu malı yoktu. Şu anda ise Gebze'de bir arazi, Ataşehir'deki F.Bahçe Ülker Arena arazisi, Şile'de bir arazi sarı lacivertlilerin mülkiyetine geçmiş durumda. Kayışdağı tesislerinin de alınmasının ardından kulüp önemli bir mal varlığına kavuşacak. 
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim