• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C

Fenerbahçe derbiye kitlendi

Fenerbahçe derbiye kitlendi
Fenerbahçe bu derbiye çok farklı hazırlandı. Aziz Yıldırım yapmadığı şeylerden birini yaptı. İlk kez bir derbide Samandıra’yı hiç yalnız bırakmadı. Bu derbi öncesi bu Fenerbahçe’nin artısı.

İsmail Kartal’ın planına gelince... Kartal, Galatasaray’la oynanan maç öncesi hem sakat dönen isimler hem de milli takımın aldığı olumsuz sonuçlardan dolayı bir hayli sıkıntı yaşamıştı. Derbide uzaktan yenen iki gol ve gereksiz kırmızı kartla yenildiler. Bu kez oyuncuların böyle bir durumu yok. Bu kez daha inançlı ve eli daha kuvvetliler.
Kartal, 24 kişiyi de oynayacakmış gibi derbiye motive ediyor. Örneğin Diego’ya ilk 11’de şans vermeyecek olmasına rağmen, “İlerleyen anlarda oyuna girip, bu maçı sen çevireceksin” mesajı veriyor.

Maç öncesi camiada hava nasıl?

En önemli şey, yazının başında da söylediğimiz gibi Başkan Aziz Yıldırım’ın camiaya verdiği sözler ve demeçler. Başkan hiçbir haksızlığa prim vermiyor ve altında da kalmıyor.
Ne gerekiyorsa dobra dobra konuşuyor ve “Ben burada olduğum sürece Fenerbahçe’nin haklarını kimseye yedirmem. Biz sahada kaldık, yine kalacağız. Bir haksızlık olursa, bunun karşısında ben olacağım” diyor. En son Fikret Orman’a verdiği cevaplar ortada.

Kartal derbiye hazır mı?

Çok duygusal bir insan. Çok hırslı ve başarmak istiyor. Biraz tedirginliği ise elindeki yıldız oyuncuların hepsinin bir anda oynamak istemesi. Bu da onu zor durumda bırakıyor. Galatasaray karşılaşmasında hatalar yaptı. Bugünkü Beşiktaş maçında aynı hataları tekrarlayacağını sanmıyorum. Kanarya’nın daha tecrübeli oyuncularıyla maçı kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

Görev adamı Topal

Sadece Fenerbahçe’nin değil, A Milli Takımımız’ın da en önemli oyuncularından Mehmet Topal, derbinin kaderini belirleyecek nitelikte bir futbolcu. Sarı-Lacivertliler’in orta alan ile savunması arasında kilit rolü üstlenecek Topal, 90 dakika boyunca çok koşan ve çok mücadele eden bir yıldız.

Kanarya’nın iki stoperi Bekir ve Kadlec’in önünde forma giyecek olan deneyimli orta saha oyuncusu, hem riske girmeyen stili hem de çok yönlü oyunuyla vazgeçilmezler arasında yer alıyor.

Kaynak: Fanatik

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim