• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Fen Lisesi’nin İki Projesi, TÜBİTAK Bölge Sergisine Davet Edildi

Fen Lisesi’nin İki Projesi, TÜBİTAK Bölge Sergisine Davet Edildi
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında bu yıl 47'ncisi düzenlenen ortaöğretim öğrenciler arası araştırma yarışmalarına Kastamonu Fen Lisesine...

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında bu yıl 47'ncisi düzenlenen ortaöğretim öğrenciler arası araştırma yarışmalarına Kastamonu Fen Lisesine ait iki proje, Samsun'daki bölge sergisine davet edildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasından imzalanan protokol kapsamında yapılan ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projelerine Kastamonu'dan yapılan başvurulardan bu yıl Kastamonu Fen Lisesine ait iki proje, TÜBİTAK tarafından Samsun'daki bölge sergisine davet edildi.

Samsun, Kastamonu, Sinop, Tokat, Giresun, Amasya ve Ordu bölgelerinden oluşan TÜBİTAK bölge sergisinde sergilenecek olan 100 adet proje arasında sergilenmeye layık görülen ve dereceye giren projeler, Ankara'da yapılacak olan Türkiye birinciliği içinde yarışmaya katılmaya hak kazanacak.

22-25 Mart tarihleri arasında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde yapılacak bölge sergisinde Danışman Öğretmen Cevdet Küçükbulut nezaretinde Fizik alanında hazırlanan Vücut Isısıyla Elektrik Üretimi projesi ile Danışman Öğretmen Ufuk Sözcü nezaretinde Psikoloji alanında hazırlanan YGS'ye yönelik araştırma çalışması Samsun'daki bölge sergisinde sergilenmeye layık görüldü.

Psikoloji alanında Fen Lisesi öğrencileri Emre Albayrak ve Berkan Artıran tarafından hazırlanan araştırma projesinde, lise öğrencilerinin YGS kavramına ilişkin sahip oldukları algıları metotlar yardımıyla ortaya çıkarmaları amaçlanıyor. Proje, Kastamonu'da Fen Lisesinde okuyan 11. ve 12. sınıflarında öğrenim gören 164 öğrenci üzerinde araştırmayı kapsıyor.

Yine Fen Lisesi öğrencisi Begüm Yıldırım ve Elif Gökçen Güven tarafından hazırlanan Vücut Isısıyla Elektrik Üretimi konulu projede, vücut ısısından yararlanan alternatif enerji kaynaklarının bulunarak, gündelik hayatın her alanında ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin basit bir yöntemle üretilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim