• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Federasyonlarda 17 başkan değişti

Federasyonlarda 17 başkan değişti
Olağan genel kurulun yapıldığı 51 federasyonun 17'sinde başkan değişikliğine gidildi.

Yaz olimpiyat oyunları kapsamına giren 52 spor federasyonunun olağan genel kurulları biri dışında tamamlandı.

Türkiye Beyzbol Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) dışında sona eren seçimlerin ardından 34 başkan yerini korurken, 17 yeni isim başkanlık koltuğuna oturdu.

Basketbol, voleybol, bisiklet, kano, yelken, dağcılık, triatlon, yüzme, genelekspor spor dalları, görme engelliler, judo, herkes için spor, briç, oryantiring, masa tenisi, modern pentatlon ve hokey federasyonlarında başkanlar değişti.

Voleybol ve basketbol federasyonlarında eski başkanlar yeni dönem için aday olmadı. Basketbolda Hidayet Türkoğlu, voleybolda da Mehmet Akif Üstündağ seçime tek aday olarak girdi.

Hokey Federasyonunda başkanlık yarışına tek aday olarak giren Sadık Karakan, bir dönem aradan sonra yeniden seçildi.

Masa tenisinde 16, bisiklette 12 yıl sonra başkan değişti

Masa Tenisi Federasyonunda başkanlık için Oktay Çimen ile Kerim Koç yarıştı. Genel kurulda kullanılan 215 oyun 138'ini alan Kerim Koç, federasyonun yeni başkanı oldu. 2000 yılından itibaren başkanlık görevini yürüten Oktay Çimen, 66 oyda kalarak seçim yarışını kaybetti.

Bisiklet Federasyonunda da 12 yıl sonra yeni bir dönem başladı. 12 yıldır başkanlığı yürüten Emin Müftüoğlu ile Erol Küçükbakırcı'nın başkanlık için yarıştığı genel kurulda 280 delege oy kullandı. Bir oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda Erol Küçükbakırcı 180 oy alarak yeni başkan seçildi. Eski başkan Emin Müftüoğlu ise 99 oyda kaldı.

Oryantiringde ilk kadın başkan

Oryantiring Federasyonunda da bir ilk yaşandı. Çekişmeli geçen seçimin ardından iki oy farkla başkanlık koltuğuna Hacer Akyüz oturdu. Mevcut başkan Tekin Çolakoğlu'ndan görevi devralan Akyüz, böylece Oryantiring Federasyonunun ilk kadın başkanı oldu.

Akyüz, ayrıca şu an federasyonlarda görev yapan üç kadın başkan arasında yer aldı. Akyüz'ün dışında yelkende Özlem Akdurak, satrançta ise Gülkız Tulay başkanlık görevini yürütüyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim