• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Fdh Gün Sayıyor

Fdh Gün Sayıyor
Yapımı devam eden 350 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi'nin(FDH) Şubat ayı sonu gibi açılması planlanıyor.

Yapımı devam eden 350 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi'nin(FDH) Şubat ayı sonu gibi açılması planlanıyor.

Yetkililerden alınan bilgiliye göre, yeni açılacak olan hastane bünyesinde 80 poliklinik, 13 servisi ve 40 yoğun bakım yatağı mevcut. 15 adet yeni doğan yatağı ve 7 tane sedye ile ünite var. Doğumhanenin kendine ait servisi var. Ayrıca 4 yataklı yanık ünitesi mevcut. Hastanede 3 adet konferans salonu bulunuyor. Bunlardan bir tanesi 126 kişilik, iki tanesi 30 kişilik. Devlet Hastanesi'nde geniş ve rahat idari mekanlar yer alıyor. Laboratuvar çok geniş kapsamlı, biyokimya, mikrobiyoloji ve patoloji laboratuvarları var. Hastane içinde ayrıca 8 adet ameliyathane bulunuyor. Bunların 7 tanesi normal ameliyat salonu, bir tanesi de kadın doğum bölümü içinde yer alıyor. Fatsa Devlet Hastanesi içinde bulunan ameliyat odaları teknolojinin son sistemiyle donatıldı. İki adet dijital röntgen cihazı yeni geldi. En son sistem olan bu röntgen makinesi ve her katta servise ait röntgen, kan alma, ultrasonografi odaları mevcut.

Yeni hastane binasında ambulans girişi ile acil girişi ayrı. Hasta girişinin olduğu yerde yeşil alan muayenesi denilen çok acil hastaların muayene yerleri ayrı, hastaların müşahede edildiği yerler ayrı. Bu anlamda 35 adet müşahede odası mevcut. Önceki hastanenin 4 katına yakın müşahede odalarına kavuşuldu. Acil bölümünde de bir röntgen odası var. Hastanenin eczanesi son sistemle hizmet verecek. Hasta odaları gerçekten çok lüks ve iki kişilik olarak dizayn edilmiş durumda. Her odada buzdolabı, televizyon, tuvalet ve banyo var. Merkezi sistem ısıtma sistemi ile donatılmış hastane oldukça konforlu.

"Hastane binası en kısa zamanda hizmete açılacak" diyen yetkililer, "Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kısa bir süre sonra açılacak olan hastanemiz tüm bölgeye hizmet verecek" ifadelerini kullandı.

Fdh Gün Sayıyor

Fdh Gün Sayıyor

Fdh Gün Sayıyor

Fdh Gün Sayıyor

Fdh Gün Sayıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim