• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Fatsa’dan Bayır Bucak Türkmenlerine 3 Tır Gıda Yardımı

Fatsa’dan Bayır Bucak Türkmenlerine 3 Tır Gıda Yardımı
Ordu'nun Fatsa İlçe Belediyesi tarafından Bayır Bucak Türkmenleri için başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan 3 TIR dolusu gıda yardımı düzenlenen...

Ordu'nun Fatsa İlçe Belediyesi tarafından Bayır Bucak Türkmenleri için başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan 3 TIR dolusu gıda yardımı düzenlenen törenin ardından yola çıktı.

Yardım TIR'ları için Hükümet Konağı önünde düzenlenen uğurlama programına Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe ve Fatih Erişmiş, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü Hüseyin Can, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Bayır Bucak Türkmenleri ve Suriye'deki Müslümanlar için; Fatsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Giyim Eşyaları Odası, Ziraat Odası, Genç İşadamları Derneği, Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Muhtarlar Derneği, Kasaplar Derneği, Emlakçılar Derneği, Fiskobirlik Kooperatifi, Şoförler Odası, Müteahhitler Derneği ve yardımların ulaşılması noktasında İHH ile bir kampanya gerçekleştirdiklerini söyledi. Anlayan, "Bu kampanyayı bütün katılımcılara teklif ettiğimizde bütün başkanlarımız kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten heyecanla ve severek katıldılar. Öncelikle bu birlikteliğin herkesin bir araya gelerek bu kampanyaya hep birlikte destek vermiş olmaları Fatsa için önemli katkı ve değerdir. Ben her birine şükranlarımı sunuyorum. Kampanyamızın süresini kısıtlı tuttuk çünkü bu yardımların bir an önce ulaşması gerekiyordu. Kampanyada toplam yardım tutarımız 110 bin liraya ulaştı. Kampanya başında un ve çocuk paketi yapacağımızı ifade etmiştik. İHH ile yaptığımız görüşmelerde orada başta un olmak üzere belli kuru gıdaların daha çok ihtiyaç olduğunu söylediler. Bizler de oradaki talep doğrultusunda un ve kuru gıda üzerine yoğunlaştık ve 3 TIR'dan iki tanesini un ile doldurduk. Bu iki TIR unun maliyeti 60 bin lira, geri kalan 50 bin lira ile de kuru gıda paketi yaptık. Baktığımızda 110 bin lira iyi bir rakam ama samimiyetle itiraf edeyim daha fazla olabileceğini düşünüyordum. Keşke daha fazla olabilseydi. Bu yardımı yapan azdan çoktan herkese çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepsinden razı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Hüseyin Can'ın yaptığı ile TIR'lar yola çıktı.

Fatsa’dan Bayır Bucak Türkmenlerine 3 Tır Gıda Yardımı

Fatsa’dan Bayır Bucak Türkmenlerine 3 Tır Gıda Yardımı

Fatsa’dan Bayır Bucak Türkmenlerine 3 Tır Gıda Yardımı

Fatsa’dan Bayır Bucak Türkmenlerine 3 Tır Gıda Yardımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim