• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Fatsa Kızılay Anaokulunun temeli atıldı

Fatsa Kızılay Anaokulunun temeli atıldı
Ordu'nun Fatsa ilçesinde Türk Kızılayı Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları'nın girişimleriyle ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kardeşi İstanbul...

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Türk Kızılayı Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları'nın girişimleriyle ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kardeşi İstanbul Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım'ın desteği yapılacak olan anaokulunun temeli atıldı.

Fatsa'ya, İstanbul Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım'ın desteği ile 380 metrekarelik alana 8 derslikten oluşacak modern anaokulu için temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma töreni Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygin Atinkaya'nın açılış konuşması ile başladı. Müdür Atinkaya, "Okul öncesi eğitimde çocuklar dayanışmayı, paylaşmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenme ile ilgili ilgi uyandırmak, çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Uygun fiziksel ve sosyal eğitim koşullarında, sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar daha hızlı başarılı bir gelişim gösterirler. 54 aylık çocuklarımız için okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecektir. Bu durum göz önüne alındığında temeli atılan Kızılay Anaokulumuz önemi ortaya çıkıyor. İlçemizde okul öncesi olarak devam eden öğrenci sayısı bin 622'dir. 52 derslikte öğrenimlerini devam ettiriyorlar. İlçemizde okul öncesinde 24 dersliğe daha ihtiyacı vardır. Bu okulların yapılması ile birlikte derslik ihtiyaçlarımız açılacaktır" dedi.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nin hayata geçirdiği "81 İlde 81 Anaokulu" projesi kapsamında Fatsa ilçesinde bu okulun yapıldığını belirten Fatsa Kızılay Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, "İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım öncülüğünde başlayan sonrasında Başbakanımız Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde genişletilerek 81 İlde 81 Anaokulu projesine dönüşülmüştür. Bu okullardan 3 tanesi İzmir, Erzincan ve Fatsa ilçesine yapılmaktadır. Bu 3 yerde yapılan okullarla Türkiye genelinde yapılacak olan okulların startı gerçekleşecektir. Okul öncesi eğitimin önümüzdeki günlerde zorunlu eğitime gireceği bu dönemde 0-6 yaş çocukların gelişimi için bu okulların yapılması son derece önemlidir. Bu yaşlarda öğrencilerimize verilen eğitim bir ömrün sermayesi olabilir. Türkiye'nin önceliği ve en önemli konusu eğitimdir. Türk Kızılayı yardım ve kan alımları programlarının yanında eğitim alanında yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerinde de başarısını kanıtlamıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleşti. Temel atma törenine Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Fatsa Kızılay Anaokulunun temeli atıldı

Fatsa Kızılay Anaokulunun temeli atıldı

Fatsa Kızılay Anaokulunun temeli atıldı

Fatsa Kızılay Anaokulunun temeli atıldı

Fatsa Kızılay Anaokulunun temeli atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim