• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Fatma Şahin: Öğrenci evlerine müdahale yanlış olur

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, üniversitelilerin kızlı-erkekli evlerde kalmasıyla ilgili "Özel hayata müdahale gibi yaklaşırsak yanlış olur" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Erdoğan'ın gündeme getirdiği üniversite öğrencilerinin kızlı-erkekli evlerde kaldığı konuyla ilgili açkılamada bulundu.
 
"YANLIŞ YAPARIZ"
 
Bakan Şahin, "Daha fazla öğrenci kapasitesi olan üniversitelerde yurt gibi çalışan ancak yurt vasfı olmadığından dolayı hiçbir denetim geçirmeyen sistemler var. Bu yüzden bütün partilerle beraber bunu nasıl düzenleyebiliriz, çözebiliriz buna bakmamız gerekiyor. Aksi takdirde şuan ki duruma öğrenci evlerine müdahale, kadın erkeğin yaşamına müdahale, özel hayata müdahale gibi yaklaşırsak yanlış yerden yaklaşmış oluruz." dedi.
 
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği Komisyonu ve UN WOMEN ortaklığında gerçekleşen 'İstanbul Sözleşmesi'nin 3. Yılında Kadının İnsan Haklarındaki Gelişmeler' toplantısı Woow Otel'de gerçekleşti. Programa; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Emine Bozkurt, Avrupa Konseyi Adalet ve İnsan Onuru Direktörü Marja Ruotanen ve çok sayıda davetli katıldı.
 
"KIZLARIMIZ DAHA FAZLA OKUSUN DİYE MÜCADELE EDİYORUZ"
 
Fatma Şahin toplantı arasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Kız ve erkek öğrenci yurtları üzerinde tartışmanın sorulması üzerine Şahin, üniversiteye giden kız öğrenci sayısının on yıl önce yüzde 13 iken bugün yüzde 33'e çıktığını söyledi. Şahin, şöyle devam etti: "Kızlarımız daha fazla okusun diye mücadele ediyoruz. Çok fazla üniversite açılması çocuklarımızın eğitim hayatına girmiş olması ciddi bir şekilde yurt ihtiyacını da meydana getirdi. Bu yurt ihtiyacını çok hızlı bir şekilde karşılamak için Gençlik ve Spor Bakanlığı şu an bir yatırım bakanlığına dönüştü. Özel yurtlarla, kiralamalarla bu ihtiyacı gidermeye çalışıyor.
 
"NASIL DÜZENLEYEBİLİRİZ ONA BAKMALIYIZ"
 
Birden bu ihtiyaçtan dolayı daha fazla öğrenci kapasitesi olan üniversitelerde yurt gibi çalışan ancak yurt vasfı olmadığından dolayı hiçbir denetim geçirmeyen sistemler var. Bu yüzden bütün partilerle beraber bunu nasıl düzenleyebiliriz , çözebiliriz buna bakmamız gerekiyor.
 
"ÖZEL HAYATA MÜDAHALE YANLIŞ OLUR"
 
Aksi taktirde öğrenci evlerine müdahale, kadın erkeğin yaşamına müdahale, özel hayata müdahale gibi yaklaşırsak yanlış yerden yaklaşmış oluruz. Sorunu iyi analiz etmemiz nasıl çözeriz anlayışını ortaya koymamız gerekiyor."
 
"BAKMAMIZ GEREKEN TEK ŞEY EN İYİ EĞİTİM"
 
Herkesin en değerli varlığının evlatları olduğunu belirten Şahin, "Evlatlarımızın en iyi şekilde eğitim alması, en güvenilir şekilde okumasının sağlaması her anne babanın da sorumluluğu aynı zamanda. Sosyal devlet olarak da anayasaya baktığımız zaman gençlerimizi, ailelerimizi korumak da anayasanın verdiği bir hüküm. Tartışmayı yaparken, nasıl çözeceğimizi çok iyi anlamamız gerekiyor. Ön yargılardan uzak, hepimizin evlatlarını yarınlara en iyi şekilde nasıl hazırlarız, buna bakmalıyız." ifadelerini kullandı.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim