• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Farklı Ülke Kadınlarından Selçuklu Belediyesi’ne Ziyaret

Farklı Ülke Kadınlarından Selçuklu Belediyesi’ne Ziyaret
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi'ne 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farklı ülke kadınlarından ziyaret.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi'ne 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farklı ülke kadınlarından ziyaret.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde yürütülen "Yerel Yönetimlerde Kadın İstihdamı ve Kadına Yönelik Çalışmalar" konulu program kapsamında farklı ülke ve bölgelerden gelen kadın belediye yetkilileri Selçuklu Belediyesini ziyaret etti.

Bosna Hersek, Romanya, Karadağ, Kosova, Kırgızistan, KKTC ve Moğolistan'dan gelen heyete, ilk olarak Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu'nda "Selçuklu Belediyesi'nde Kadın İstihdamı ve Kadına Yönelik Çalışmalar" konulu tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Yürütülen belediye hizmetleri hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, Selçuklu Belediyesi hizmet binasında incelemelerde bulundu. Gazalya Hatun Mahalle Konağı, Tenis Kortu, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi, Tropikal Kelebek Bahçesi'nde incelemelerde bulunan heyet programın ikinci kısmında Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı ziyaret etti. Ziyarette Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Ümit Altınsoy ve belediye kadın meclis üyeleri heyete eşlik etti.

"SELÇUKLU'DA 305 BİN KADINA HİZMET EDİYORUZ"

Farklı ülkelerden gelen kadın belediye çalışanlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Önemli bir gün. Bu vesile ile sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Umuyorum ki şehrimizi ve belediyemizin yaptığı hizmetleri beğenirsiniz. Bu hizmetleri yürütürken aslında birçok kadın da bizlere destek oluyorlar. Şuanda bayan meclis üyelerimiz sizinle birlikteler. İlçemizde 305 bine yakın kadına hizmet ediyoruz. Sizin de gezdiğiniz birçok mahallede onların kullanabileceği alanlar oluşturuyoruz. Ayrıca bünyemizde belediyemizde birçok kadın çalışanımız mevcut. Hep birlikte ilçemizde yaşayan herkese hizmet gayretindeyiz" dedi.

"SELÇUKLULAR DA SULTAN EŞLERİ ÖNEMLİ HİZMETLERDE BULUNDULAR"

"Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan mahalle konaklarının birçoğunun ismi, döneminin Selçuklu Sultanlarının eşlerine ait" diyen Başkan Altay, "Konya bir Selçuklu başkenti. Selçuklu'lar 250 yıl Anadolu'da hüküm sürmüş büyük bir medeniyetin ismi. Bizde o medeniyetten ismini almış bir belediyeyiz. Bundan 800 yıl önce Sultanların eşlerinin kendi adına imaret yapabildiklerine şahitlik ettiğimiz bir medeniyetten bahsediyoruz. Bu aslında çok önemli. Çünkü o dönemde de kadınların ekonomik olarak kendi kararlarını verme yeterliliklerine olduğunu görüyoruz. İnsanlara faydalı olacak birçok vakfın kurulmasında emekleri geçmiş ve çok önemli hizmetler görmüşler. Biz de belediye olarak bu konuda gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

"SARAYBOSNA MEVLEVİHANESİ'NDE KADINLARA KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Belediyelerin önemli işlerinden birinin de meslek edindirme kursları olduğunu söyleyen Başkan Altay, "Meslek edindirme kurslarında kadınlar birçok alanda kurs alıp sertifikalandırılıyor ve iş hayatına devam ediyorlar. 2014 seçimlerinde Türkiye'de yasal bir değişiklik ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyemizin sadece 3 ilçesi varken şuan 31 ilçesi mevcut. Merkezin dışındaki ilçelerde artık Büyükşehirin sınırına dahil edildi. Burada da meslek edindirme kurslarının tek elden yürütülmesi için biz kurslarımızın tamamını Büyükşehir Belediyesi'ne devrettik. Bunun tek istisnası var. Sadece Saraybosna'daki Mevlevihane de kurslarımız.

Saraybosnalı kadınlara hizmete devam ediyor. İnşallah 7 Mayıs'ta da sergi açılışını bu yıl da gerçekleştirmiş olacağız. İşin özü kadınlar için çalışmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen ziyaretin ardından heyet, profesyonel rehberler eşliğinde Mevlana Müzesi, İnce Minareli Medrese ve Sille gibi tarihi ve kültürel mekanları kapsayan şehir turuna katıldılar.

Farklı Ülke Kadınlarından Selçuklu Belediyesi’ne Ziyaret

Farklı Ülke Kadınlarından Selçuklu Belediyesi’ne Ziyaret

Farklı Ülke Kadınlarından Selçuklu Belediyesi’ne Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim