• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Fahri Kur’an kursu hocaları ve vekil din görevlileri kadro istiyor

Fahri Kur’an kursu hocaları ve vekil din görevlileri kadro istiyor
Diyanet-Sen Çankırı Şube Başkanı Osman Doğan, Memur-Sen İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, fahri Kur'an kursu hocalarına ve vekil...

Diyanet-Sen Çankırı Şube Başkanı Osman Doğan, Memur-Sen İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, fahri Kur'an kursu hocalarına ve vekil din görevlilerine kadro istedi.

Fahri Kur'an kursu hocaları ve vekil din görevlilerinin de hazır bulunduğu toplantıda kadro talebini sürekli yenilediklerinin altını çizen Doğan, "Siyasilerimizin seçim öncesi verdiği sözlerden bir tanesi olan kadro talebini tekrar kendilerine hatırlatıyoruz. Kur'an ve mihrap görevlileri, yaptıkları görev diğer kardeşlerimizin yaptığı görevle aynı. Vekil ya da fahriler diye işin sorumluluğunu kısıtlı ölçülerde yapmadan, bütün sorumluluğu üstlenecek donanıma sahipler." dedi.

Fahri Kur'an kursu hocaları ve vekil din görevlilerinin asıl işi yapan diğer kadrolulardan zerre farka olmadığını vurgulayan Doğan, şunları dile getirdi: "Bugün Diyanet alanında bu hizmeti verebiliyorsa, Diyanet'in açtığı sınavlardan da mülakatlardan da geçerek bu işleri yapıyorlar. Bazıları çıkıp bu kişileri itibarsızlaştırmaya kalkmasın. Dini alanlarda kaliteli eğitim alınmazsa, ülkenin omurgası sağlam oluşturulmazsa, bu ülkenin sokaklarına çukur açanlarda çoğalır, bu ülkenin ezanını Türkçeye çevirmek isteyenler tekrar olur, bu ülkenin camileri tekrar ahırlara çevrilir. Bu yüzden dini değerlerimizi en iyi şekilde savunacak olan bireylere ihtiyacımız var. Kur'an-ı en iyi şekilde öğretecek olan hocalarımıza ihtiyacımız var, mihrabı en iyi şekilde temsil edecek olan din görevlilerine ihtiyacımız var. Bu sebeple bu kardeşlerimizin son bir kez kadroya alınmasını istiyoruz."

Doğan, "Vekil imamlar ve fahri hocalara, dış kapının dış mandalı gibi muamele edilmemesi gerekiyor. Onların üvey evlat olmadıklarını, onların dilenci olmadığını, onların donanımsız olmadığını biliyor ve anlatmaya çalışıyoruz. Asli çalışanlar gibi hizmet verdiğine dikkat çekiyoruz hocalarımız düşman değiller, dışarıdan ithal edilmiş ihraç fazlası da değiller. Onlar kalpleri ile asliler gibi Kur'an için hizmet eden hocalarımızdır." dedi.

Asıl olanlarla aynı hizmeti verdiği halde onların üçte ikisi kadar maaş aldıklarını kaydeden Doğan, şöyle devam etti: "Fahri Kur'an kursu hocalarımız ise asgari ücretin çok altında çalışıyor. Bununla birlikte sigorta primleri de çok eksik yatırılıyor. Hizmet aşkı ile görev yapan bu kardeşlerimiz, aldıkları maaşın nerede ise tamamını yol giderine veriyor. Kadro ümidi ile bir beklenti içinde olan vekil ve fahri hocalarımızın da geçindirmekle mükellef oldukları bir aileleri ve kaynaması gereken bir tenceresi olduğunu bilelim."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim