• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Eyyübiye Belediyesi’nin Ödüllü Yemek Yarışması Başladı

Eyyübiye Belediyesi’nin Ödüllü Yemek Yarışması Başladı
Eyyübiye Belediye tarafından başlatılan 1. Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ödüllü yemek yarışması Karaköprü Aquapark'ta start...

Eyyübiye Belediye tarafından başlatılan 1. Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ödüllü yemek yarışması Karaköprü Aquapark'ta start aldı.

Eyyübiye Belediyesi ile Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ve Şanlıurfa Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından organize edilen ve 3 gün sürecek olan etkinlik bugün resmen başladı. Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin de aşçı gömleği giydiği yemek yarışmasında renkli görüntüler yaşandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin ev sahipliğini yaptığı 1. Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'na bölgenin ünlü aşçı isimleri de jüri olarak katıldı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin yanı sıra, düzenlenen yemek yarışmasına, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Pınar, Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyeleri katıldı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kendisine özel yapılan ve üzerinde isminin yazıldığı beyaz aşçı gömleğini giyerek programa katılım sağladı. Usta aşçılar tarafından giydirilen gömlek sonrası yarışmacılarla buluşan Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Şanlıurfa kadim bir kent, tarihiyle, turizmiyle çok eski bir kent ve Şanlıurfa'da bu anlamda ciddi zenginlikler vardır. Şanlıurfa'nın bu zenginliklerini tanıtmamız gerekmektedir. Yöresel mutfak noktasında da zengin bir mutfağa sahibiz ve bu zenginliği biz burada bir yarışma aracılığıyla tanıtmak istedik. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonuyla beraber bu çalışmayı yürütüyoruz. Değişik bölgelerde de yürütülen bu tarz yarışmayı biz de ilkini bugün burada gerçekleştirdik. Bu yarışmadaki hedefimiz kaybolmaya, unutulmaya yüz tutmuş yöre mutfağını bir şekilde tanıtmak ve bunu gelecek nesillere aktarmasını sağlamaktır. Burada Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden ve yurdumuzun çeşitli bölgelerinden katılan yarışmacılarımız var, yarışma sonucunda sonuç ne olursa olsun biz tüm yarışmacılarımızı birinci kabul ediyoruz. Burada yarışmaya giren yemek çeşitlerimizi de bir kitap haline getireceğiz" dedi.

Eyyübiye Belediyesi’nin Ödüllü Yemek Yarışması Başladı

Eyyübiye Belediyesi’nin Ödüllü Yemek Yarışması Başladı

Eyyübiye Belediyesi’nin Ödüllü Yemek Yarışması Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim