• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Eyüpsultan’da otopark sorunu kalmayacak

Eyüpsultan’da otopark sorunu kalmayacak
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı bir programda, otopark sorunu ile ilgili...

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı bir programda, otopark sorunu ile ilgili soru gündeme geldi.

Kaldırımların ve caddelerin arabalar ile işgal edilmesine karşı çıktıklarını belirten Başkan Remzi Aydın, "Otopark sorunu her ilçemizde maalesef had safhada. Dolayısıyla vatandaşlar aracını park edecek yeterli otopark bulamadıkları zaman ya da alışkanlıklarından dolayı maalesef kaldırımları otopark olarak kullanıyorlar.

Biz buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Ne olursa olsun otopark yerimiz olmasa da daha uzağa koymamak uğruna lütfen kaldırımları ve yolları işgal etmesin sürücülerimiz" dedi.

"Kaldırımlar yayalarındır"

Sürücülere seslenen Başkan Aydın, "Ben buradan sürücülerimize daha önce de seslenmiştim yine sesleniyorum, kaldırımlar yayalarındır arkadaşlar, bu konu ile ilgili biz fiziksel olarak kaldırımları koruma adına çalışma başlattık.Tabi bu bir süreç alacak. 2000 küsur cadde ve sokağımız var. Hepsini bir anda fiziksel olarak ayırma şansına sahip değiliz ama zaman içerisinde peyderpey yapacağız" dedi.

Kaldırımlara park eden araçlara ceza yağdıracaklarının uyarısını da yapan Başkan Aydın şunları söyledi:

"Kaldırımlara park eden araçları tespit ettiğimizde arkadaşlara da ceza yazdıracağız. Onun için kaldırımları yayalara, yaşlılara, kadınlara, çocuklara bırakalım. Araçlarımızı bir zahmet gerekirse biraz daha uzak ama uygun yerlere park edelim. Bu konuda çalışma devam ediyor, sürekli bu çalışmalarımız olacak, mütemadiyen olacak. Zabıtamız, emniyet kuvvetimiz bu çalışmaları sürekli takip ediyorlar."

Öte yandan canlı yayında, okul içinde otopark talebi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Başkan Aydın, "Yeşilpınar, Rami ve Nişanca'da çalışmalarımız var. Büyükşehir Belediyemiz ile görüşüyoruz, inşallah bir-iki tane okulumuzun bahçesinin altına otopark yaptırmayı planlıyoruz kısa bir vadede ama neticelenmedi. Eyüp Devlet Hastanemizin orada bir anaokulu var oraya bir katlı otopark için önemli mesafe aldık" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim