• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

EXPO 2016 Antalya’da, Battalgazi Standı Yoğun İlgi Görüyor

EXPO 2016 Antalya’da, Battalgazi Standı Yoğun İlgi Görüyor
EXPO 2016 Antalya'da yer alan Battalgazi Belediyesi'nin standına ziyaretçi akını devam ediyor.

EXPO 2016 Antalya'da yer alan Battalgazi Belediyesi'nin standına ziyaretçi akını devam ediyor. Yabancı ülkelerin konsoloslarının yanı sıra yerli ve yabancı ziyaretçilerin de akın ettiği Battalgazi Belediyesi standında, hem Malatya'nın hem de Battalgazi ilçesinin tanıtımı yapılıyor.

22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılışı yapılan EXPO 2016 Antalya'nın en gözde stantlarından biri olan Battalgazi Belediyesi standı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yun-soo Sho, Rusya, Almanya, Güney, İtalya konsoloslarının yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile çok sayıda kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Battalgazi Belediyesi standında Malatya ve Battalgazi ilçesi ile ilgili ziyaretçilere bilgiler verilerek, kayısı ikram edildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla da çocuklara Türk bayrağı, boyama kitabı ve yapboz oyunları hediye edildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi standında ilk olarak Rusya, Almanya, Güney Kore, İtalya konsoloslarını ağırlayarak, Malatya ve Battalgazi ilçesi ile ilgili bilgiler verdi. Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yun-soo Sho, ziyarette Malatya'ya geleceğini belirterek, Gürkan'ı da ülkelerine davet etti.

Yabancı ülkelerin konsoloslarının yaptığı ziyaret sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz Battalgazi Belediyesi standını ziyaret etti. Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Biz aynı zamanda başkanımla Tarihi Kentler Birliğinde encümen olarak da görev yapıyoruz. Dolayısıyla başkanımızla kadim bir dostluğumuz var. Burada da bir komşuluk ilişkimiz var EXPO 2016'da. Şanlıurfa da bizim hemen yanı başımızda bulunuyor. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Komşu komşudan razı olmayınca kişilerin cennete girmesi bile mümkün değildir. Bu anlamda nezaket göstermiş başkanımız" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Malatya'nın Doğu Anadolu Bölgesi'nin güzide bir şehir olduğunu kaydetti. Çiftçi, "Battalgazi de Malatya'nın tarihi bir ilçesidir. Malatya'nın ve Battalgazi'nin tüm mimari özelliklerini ve kültürünü yansıtan bir stant. EXPO 2016'da bulunmak önemliydi. Zaten 10 belediye başkanlığımız burada yer aldı. Çok da kısa süreler verildi. Ama ona rağmen 20 günlük bir süre içerisinde bu standı başarmak güzeldi. 6 ay burada kendimizi tanıtma fırsatı bulacağız. Anadolu belediyeleri için önemli. Hele özellikle böyle tarihi özelliği, kültürel özelliği, insan yapısının çok mert olduğu illerden gelip, kendini tanıtma fırsatı bulmak önemlidir" ifadelerini kullandı.

Tarihi Kentler Birliği'nin bir okul olduğunu belirten Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "Tarihi Kentler Birliği hakikaten bir ekol, bir okul mahiyetinde. Çünkü biz kadim şehirleriz. Anadolu'daki şehirler, mesela Şanlıurfa 12 bin yıllık bir şehir. Mimarisiyle, sokaklarıyla tarihi ören yerleri ve inanç merkezleriyle orada yaşayan zat ve şahıslarla, Peygamberlerle bir kere onların izlerini bulabiliyorsunuz. Battalgazi de aynı şekilde. Bu kadar kadim şehirlere, özellik taşıyan şehirlere belediye başkanlığı yapmak da kolay değil. Hassas dantel örer gibi örüyorsunuz şehirleri. Onun için biz Tarihi Kentler Birliği'nde tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Tarihi Restorasyon, Sokak iyileştirmeleri, hanları, kervansarayları, köprüleri aslında ceddimizin bize miras olarak bıraktığı, mekanları geleceğe taşıma adına yardımcı oluyoruz birbirimize. Orada da güzel bir birliktelik var" diye konuştu.

EXPO 2016 Antalya’da, Battalgazi Standı Yoğun İlgi Görüyor

EXPO 2016 Antalya’da, Battalgazi Standı Yoğun İlgi Görüyor

EXPO 2016 Antalya’da, Battalgazi Standı Yoğun İlgi Görüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim