• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Evden İki Kamyon Çöp Çıktı

Evden İki Kamyon Çöp Çıktı
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri, mahallelinin talebi üzerine Mesudiye Mahallesi'ndeki bir evden iki kamyon çöp temizledi.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri, mahallelinin talebi üzerine Mesudiye Mahallesi'ndeki bir evden iki kamyon çöp temizledi.

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, halk sağlığına yönelik tehdit oluşturan ve halk arasında "Çöp Ev" olarak tabir edilen meskenlerde biriktirilen atıklara karşı mücadelesine devam ediyor. Ekipler, bu kapsamda Mesudiye Mahallesi'nde bir evden kötü kokular yayılması üzerine, semt sakinleri ve mahalle muhtarının talebiyle harekete geçti. Önce Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından söz konusu tek katlı meskenin, bir süre önce vefat eden N.T. isimli yurttaşa ait olduğu belirlendi. Yasal prosedürün tamamlanmasının ardından Mesudiye Mahallesi 5111 Sokak'ta 9 numaralı adrese giden Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, evin yol açtığı kötü koku ve kirliliği bertaraf etmek üzere çalışmalarına başladı. Yaklaşık yarım gün süren çalışmalar sonucu, çoğunluğu evsel atık ve ambalaj atıkları olmak üzere evden 2 kamyon çöp çıkarıldı. Son olarak, zararlı kemirgen ve haşere yuvası haline gelmiş olan evin ilaçlaması yapılırken, çıkarılan tonlarca çöp ise hızlı bir şekilde kent merkezinden uzaklaştırılarak bertaraf edildi.

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, çalışma hakkında yaptığı açıklamada, halk sağlığını önemsediklerini, konutların bu tür amaçlarla kullanılmasına müsaade edilemeyeceğini vurguladı. Vatandaşlardan bu konuda gelen ihbarların da önemli olduğunu kaydeden Baykara, "Akdeniz'e bağlı 65 mahallemizin tamamında bu amaçlarla kullanılan evleri hızlı biçimde tespit edebilmemiz mümkün değildir. Mahallelerimizde kötü kokular yükselen, atık biriktirdiğinden şüphelenilen yerlerin mahalle sakinleri tarafından belediyemize bildirilmesi durumunda, ekiplerimiz gerekli müdahaleyi ivedi olarak yapacaklardır. Nitekim Mesudiye Mahallesinde bulunan bu eve de mahalle muhtarımız ve yurttaşlarımızın ihbarı üzerine işlem yapıldı. Halkımız, bu anlamdaki şikayet ve taleplerini, Zabıta Müdürlüğümüz ve Teknik Hizmet birimlerimize iletebilirler" dedi.

Evden İki Kamyon Çöp Çıktı

Evden İki Kamyon Çöp Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim