• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Evde sağlık hizmeti alanlara eğitim verildi

Evde sağlık hizmeti alanlara eğitim verildi
Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kütahya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Evde Sağlık Hizmeti alan Hasta Yakınlarına yönelik eğitim...

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kütahya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Evde Sağlık Hizmeti alan Hasta Yakınlarına yönelik eğitim düzenlendi.

Evde bakım hastalarında kişisel bakım ve kişisel hijyen sağlanması, evde bakım hastalarından yatağa bağımlı hastaların yapabileceği egzersizler, evde bakım hastalarında beslenme ve beslenme araçlarının bakımı, hasta yakınlarına psikososyal destek sağlanması ve evde bakım hastalarındaki sosyal destek sistemleri konularında bilgiler verildi.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir, "Ülkemizde evde sağlık hizmetleri, yaşlı nüfusun artması, kronik hastalıklardaki artış, sağlık harcamalarının azaltılması, maliyet kontrolü, gelişen dünyanın etkisi ve sağlığa bakış açısının değişimi gibi nedenlerle sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde verilmeye başlanmıştır. Kronik hastalığı olan veya yatağa bağımlı olan hastaların yaşam kalitesini artırabilmek amacı taşıyan bu eğitimlere katılımlar büyük önem arz etmektedir" dedi.

Kütahya'da yaşlı veya yatağa bağımlı hastaların tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının sağlık kuruluşları yerine kişinin evinde yapılması, hastanede yatış sürelerinin azaltılabilmesi amacıyla evde sağlık hizmetleri yaygın bir uygulama olarak ön plana çıkmaktadır diyen Zehir, şunları kaydetti: "Evde Sağlık Bakımı kapsamında, farklı branşlarda hizmet verildiğini, Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri ile ilimizde evde sağlık hizmetlerinin bir ayağını daha oluşturarak, SerebralPalsi (CP)'li hastalara evde fizik tedavi hizmeti de vermeye başladık ve olumlu geri dönüşler aldık. Evde sağlık hizmeti alan hastalarımızın birinci derece bakımından sorumlu olan hasta yakınlarına, birliğimize bağlı hastanelerimizde görev yapan eğitim hemşireleri ile alanında uzman psikolog, fizyoterapistler ve sosyal çalışmacılar tarafından düzenli aralıklarla eğitimler verilmeye devam edecektir. Evde sağlık hizmetleri için (444 38 33) numaralı telefondan ve sağlık birimlerimizden ulaşabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Evde sağlık hizmeti alanlara eğitim verildi

Evde sağlık hizmeti alanlara eğitim verildi

Evde sağlık hizmeti alanlara eğitim verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim