• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Evde Eğitim Gören Engelli Öğrenciye Doğum Günü Sürprizi

Evde Eğitim Gören Engelli Öğrenciye Doğum Günü Sürprizi
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde evde eğitim gören engelli öğrenciye arkadaşları sürpriz doğum günü yaptı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde evde eğitim gören engelli öğrenciye arkadaşları sürpriz doğum günü yaptı. Engelli öğrenci duygulandıran sürpriz karşısında heyecandan konuşamadı.

İzmit Yarbay Refik Cesur Ortaokulu öğrencileri, evde eğitim gören engelli Aleyna Ayyıldız'a sürpriz doğum günü yaptı. Fiziki durumu el vermediği için evde eğitim gören Aleyna Ayyıldız'a okul idaresi, öğrencilerle beraber sürpriz bir doğum günü hazırladı. Arkadaşlarını evde gören Aleyna, heyecandan ne yapacağını şaşırdı.

Çok mutlu olduğunu belirten Aleyna Ayyıldız, "Çok teşekkür ederim geldikleri için. İlk defa karşılaştığım için çok heyecanlıyım. Sadece ilk okulda böyle arkadaşlarımla bir araya gelebildim, şimdi hepsini bir arada gördüm, çok mutlu oldum teşekkür ederim. Heyecanlı olduğum için pek konuşamıyorum, ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama çok mutluyum" dedi.

Eğitimi ile ilgili konuşan Aleyna Ayyıldız, "Güzel, olabildiğince kardeşim ve annem sayesinde güzel gidiyor. Teşekkür ederim hocalarıma ben de ellerimden geldiğince dersleri bırakmıyorum, yapabildiğimi yapıyorum, onların emeklerini karşılıksız bırakmıyorum. İlkokuldaki arkadaşlarımın bir çoğunu unutmuş olabilirim. Çok garip bir duygu, tarif edilmez, yaşanır gibi bir şey oldu. İlk okuldayken çok güzel yıllarım oldu, anlaştığım birçok arkadaşım oldu. Öğretmenlerimle de arkadaşlarımla da çok iyi anlaşıyordum. Birçoğu ile tartışıyorduk ama anlaşıyorduk gene. Ders konusunda da olsun dışarı çıkma konusunda da çok yardımcı oluyorlardı, birçoğu zaten beni tanıyorlardı" diye konuştu.

Aleyna'nın okuma konusunda başarılı olduğunu söyleyen Okul Müdürü Muhammet Yıldız, "Biz Yarbay Refik Cesur Orta Okulu olarak öğrencilerimizden evde eğitim gören Aleyna Ayyıldız'ın hem doğum gününü kutlamak, hem de iki yıldır görmedikleri arkadaşlarının, doğum günü vesilesiyle bir araya gelsin ve onunla hasret gidermek istediler. Biz de öğrencilerimizin bu isteğini kırmadık, Aleyna için böyle bir gün tertipleyelim dedik. Hem de çocuklarımız, arkadaşlarıyla bir araya gelsin ve iki yıldır görüşmedikleri için, iki yıldır arkadaşlık yapamadıkları için en azından arkadaşlarıyla hasret gidersin diye düşündük, böyle bir çalışma yaptık. Bizim evde eğitim dediğimiz, eğitimimiz var bu tüm Türkiye"de uygulanıyor. Özellikle yürüme konusunda zorluk çeken öğrencilerimiz, evde eğitim alıyorlar. Mesela geçen yıl Türkçe dersine ben geldim. Aleyna da gerçekten okuma konusunda anlama konusunda, anlatma konusunda ve özet çıkarabilme, kendini ifade etme konusunda, kendini anlatma konusunda bu bir yıl içinde gayet gelişti" ifadelerini kullandı.

Amaçlarının Aleyna'nın arkadaşlarından kopmaması olduğunu belirten Okul Müdürü Yıldız, "Aleyna'nın iki yıldır arkadaşlarını görmediğini, okulumuza gelemediğini ve sadece evde, bazen çevreye çıktığını biliyoruz ama istedik ki, doğum gününü de kutlayalım. Doğum gününü kutladığımızda da bunu sürpriz olduğunu, gerçi kendisi de hissetti ama biz tabi sürpriz de yapalım dedik ama ondan ziyade arkadaşlar bir araya gelsin hasret gidersin, kendisi okula gelemiyor ama en azından arkadaşları ziyarete gelsin. Tabi Aleyna'ın o heyecanını ve sevincini görünce biz daha çok heyecanlandık, biz daha fazla sevindik" şeklinde konuştu.

Evde Eğitim Gören Engelli Öğrenciye Doğum Günü Sürprizi

Evde Eğitim Gören Engelli Öğrenciye Doğum Günü Sürprizi

Evde Eğitim Gören Engelli Öğrenciye Doğum Günü Sürprizi

Evde Eğitim Gören Engelli Öğrenciye Doğum Günü Sürprizi

Evde Eğitim Gören Engelli Öğrenciye Doğum Günü Sürprizi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim